Sunday, December 20, 2009

DVD


Plan cuti-cuti ni supposed aku gi dating ngan rizal, gi nengok wayang, rasanya dah berbulan tak berdating ngan pok cik ni. baru malam tadi plan nak gi nengok wayang berdua, tapi tulah kekadang tak sampai atilah nak ninggalkan anak-anak. Masa berdua untuk laki bini penting gak sebab boleh mengeratkan hubungan tapi tulah dah ader tiga orang ni pergerakan agak terbatas sikit.


rizal ajak carik DVD ajelah, layan kat umah, anak-anak pun ikut sama coz memasing boleh layan DVD, tak derlah boring sangat, aku ngan rizal boleh nengok kat bilik, anak-anak boleh pilih bilik maner nak layan DVD or paling idak pun nengok kat laptop. kat luar memang kami tak letak dvd player, kat luar hanya untuk nengok tv aje, kalu taruk dvd player kat luar harus tv tak leh layan dah, abang ngan kasih berebut-rebut nak pasang criter diaorang.


sifat semulajadi abang memang ramah ngan semua orang, ikut mami, ramah ngan semua orang, cepat betul abang dapat sahabat, budak baju kaler pink tu tengah pilih DVD tapi abang pun turut sama ngan kakak pilih DVD dan budak tu pun sama baik, layan kerenah abang danish.



frust tak leh nengok wayang, berkeping DVD beli, nak balas dendam punya pasal


aku tak minat dan tak boleh layan dvd, layan dvd kalu semua kerja saper nak buat??????


anak sulung aku ni aku beli DVD pun ikut resmi bapak dier, tak pandai amik sekeping, ader aje criter yang menarik perhatian, kat tangan abang ader 2 criter ben 10 yang bukan cartoon. dulu suka simpan koleksi ultraman sekarang ni, ultraman pun tak pandang dah, selera berubah pada ben 10, pas ni tak tahu aper lak????


kasih lak payah sikit semuanya nak berkaitan ngan disney princess, tapi tulah tak banyak story tu kat sini, yang ader semua kami dah beli, barbie banyaklah tapi anak dara ni tak minat sangat ngan criter barbie. tunggu darjah satu kot baru minat criter barbie. sekarang ni tengah duk layan story disney princess aje. masa terluang ngan nengok dvd criter snow white lah, sleeping beautylah, mermaid, cinderella semualah yang berkaitan ngan disney princess.

laki aku cakap samalah ngan mak dier suka layan criter kawin ngan putera raja cuma criter aku versi orang dah tua like prince n me....same gaklah, namapun anak kan, kalu kuah tak tumpah ke nasi maner lagik..............


5 comments:

alia said...

salah satu aktiviti keluarga yg berfaeddah.....syok ape layan dvd sesame

♥chentaMAYA™ said...

dvd pon ok~

Pocket said...

Err, dvd ori ker tu?
pocket tak pernah bli dvd ori lg,
nak kena layan jgak utk filem filem
tersayang:D

contohnyer
PAPADOM :D

mahal tak?
(nampak sangat tak pernah bli kan..)

PuteriSatu said...

alahai lama tak jengok sini... si kenit tu pun dah 2 bulan ye... comel sangat... keluarga bahagia... akak suka tengok... si kasih tu dah makin jelita akak tengok cam momy dia gak dah..huhuhu..

CuTeMiUt78 said...

heh...heh..heh.. best gak layan dvd kan kak.. mirul pun pandai dah layan dvd ni.. skit2.. nak tgk cd.. skit2.. nak tgk cd

 
template by suckmylolly.com