Tuesday, December 01, 2009

PUTRAJAYA


ni cousin aku yang kerja kat Putrajaya, kerja gomen. dia ni baru balik dari Terengganu, tapi disebabkan jalan jem yang amat plus ngan penat giler naik bas plus lagi ngan migrain tahap kronik, nak tak nak kena tido gak kat umah aku coz kepala dah ting tong tak larat nak balik putrajaya.

so semalam lam kul 6.30 kami antor ateh balik putrajaya, tapi bfore tu singgah jap kat klinik amik ubat takut mingrain serang agi.



anak-anak aku Alhamdulillah pandai betul hormatkan tetamu, kalu kami sekeluarga nak layan tv sekarang ni jangannnnnnnnnnn arap boleh nengok, mesti bebudak berdua ni control, almaklumlah holiday kan, nama pun cuti sekolah so semua under bebudak ni. So semalam bila ateh ader kat umah, boleh lak tak layan kartoon, remote pun dengan rela ati bertukar ke tangan ateh tanpa sebarang tunjuk perasaan, sanggup tak layan cartoon semata-mata nak bagi kakak nengok tv.



aku acah ajak balik tak yah nunggu kakak lah tinggal kakak kat sini, jangannnnnnnnnnnn arap dia nak ninggalkan kak teh, soh nunggu gak sampai abis pastu antor kakak balik. kesian kat kakak, kakak kan sakit.


actually abang ni memang suka kalu orang datang umah, lebih-lebih lagi kalu pak sedara dia datang, lagi suka siap menangis kalu pak sedara diaorang dah nak balik. cam ari tu, idin supposed beraya kat umah kitaorang tapi disebabkan nak nemankan adik ipar aku kat penang, makanyer dia tak jadi beraya kat umah kitaorang, abang danish punya nangis sebab idin tak nak datang umah, satu kerjalak kami kena pujuk. tu pun balik umah ngan muka moncung sebab pak su din tak nak datang umah.



abis antor ateh, rizal nak bawak kami gi Alamanda tapi tulah semangat nak berjalan tak der sangat sebab baby cinta masa aku tinggalkan tadi tengah tido, bangkit nanti mesti nak nyusu, so aku mintak jasa baik laki aku ngan anak-anak tak yah gi manerlah sebab cinta belum nyusu, lagipun stok susu aku dah abis kat peti sejuk.


4 comments:

MULAN said...

oohhhh i missed it... congrats dah dapat baby girl comel macam mummy nya....

kita byk hal pelik2 la hari tu..

happy for u & the baby... take care dear...

Mak Su said...

mmg seronot bila ada orng dtg rumah, rezeki pun datang menjengah :)

lily lotus said...

seronok tengok diorang ;)

CuTeMiUt78 said...

alahai budak2 ni.. bagus baik ya..

 
template by suckmylolly.com