Monday, November 30, 2009

KASIH KU SAYANG



Aduhai kasih ku sayang, problem kitaorang sekarang ni adalah pael kasih yang suka memberontak sejak ader baby cinta. rizal cakap kasih tak dapat enough attention, sometimes kami rasa she gets more than the newborn.

Sekarang ni kasih agak naughty, so If she is naughty, and I get angry, she will start crying and I will feel guilty even though quite angry and I will give in or let it go. She will start making a sad face even if I rise my voice and come to hug me to get attention.

If I try it in a nice way, like tell her lets be nice and listen to me, she will not take me seriously and the result will not be accomplished both ways.


agak payah sekarang ni coz kasih memang terlalu manja. but as parent aku paham yang kasih memang perlukan perhatian yang lebih compared ngan baby cinta sebab bfore ni dialah permata hati rizal dan aku. aper sahaja kehendak dan karenah kasih semuanya kami layan tak der satu pun yang tak tertunai.


sekarang ni masa kena bagi dua, kalu dulu nak soh aku dodoikan tido memang tadok masalah tapi skrg bila nak dodoi aje kasih, mulalah cinta merenggek, so kena tinggalkan kasih gi dodoi baby.

bila keadaan jadi cam gini, mulalah laki aku cakap '"that whylah saya x nak anak ramai coz saya tahu kasih mesti rasa tersisih, tak cukup kasih sayang"

5 comments:

Al Quds Travel said...

Al Quds Travel Welcome You :-

"AL QUDS TRAVEL FAIR 09"
Date : 10,11,12 December 2009
Time : 10.30 am - 10.00 pm
Venue : Ruang Legar KB Mall K.Bharu
Organizer : Al Quds Travel Sdn Bhd
Official Radio : THR Gegar FM
Tel No : 609-747 9999

Diskaun hebat untuk semua
pakej pelancongan!!!

nURmALa mAZLan said...

dia jeles ngan adik baru la tu kak..x pe..memula je tu..nnt dah lama2 biasa la tu

ai said...

mmg camtu la memula kak. sama je ngan anak aku no 3 tu. memula ada baby, memberontak! tak bleh silap sikit. tp bila adik dia makin besar, dia ok. tp kita kene tahan la..huhuhu

lily lotus said...

aloloo, siannya dia..insyaAllah lelama oklah tu

CuTeMiUt78 said...

sian la kasih.. eemmmm camni kan kenala sebelah tgn dodoikan kasih.. sebelah lagi dodoikan cinta..

 
template by suckmylolly.com