Tuesday, December 22, 2009

TADIKA SRI CEMERLANG RIA


suka benor kasih bila dapat tahu ader gambor dier kat pamphlet tadika sri cemerlang. Lagi suka bila gambar tu bersama ngan classmate kasih.


kehulur kehilir duk bawak pamphlet ni, siap simpan lam h/bag lagi, saper-saper datang umah mesti tunjuk yang gambor kasih ader kat pamphlet tu, tapi yang paling seronok bagi kasih sebab gambor pakai baju cam princess cindrelella.



next year, anak aku akan sambung pelajarannya kat same kindy, apapun aku suka ngan sistem pembelajaran kat sini coz seawal usia empat tahun anak dara aku dah banyak menunjukkan peningkatan. gitu gak ngan baby cinta kalu ader umur kat sini gaklah baby cinta akan sekolah, x mo tukar-tukar carik tadika lain sebab kat sini aku boleh nengok perbezaan antara tadika yang aku pernah antor antara Q-Dees pandan indah, Tadika pandan indah (Chinese) dan tadika sri cemerlang, di tadika sri cemerlang lah abang danish dapat menunjukkan peningkatan yang agak cepat compared ngan Q-Dees n chinese kindergarten.
kat Tadika Sri Cemerlang jugak, depa tak ader langsung unsur-unsur nak kaburkan mata mak pak dengan nunjukkan result exam yang baik sedangkan tidak. Kalu tak bagus, depa cakap tak bagus, kalu tak pandai depa akan letak kat class yang agak slow agar budak-budak dapat ikut. Lain criternya ngan tadika yang satu ni, depa kaburkan mata mak pak ngan bagitahu anak kita bagus dalam result, dapat A lah, tapi bila gi ujian pra sekolah barutahu yang anak kita tak pandai sebenarnya sedangkan cikgu tadika cakap lain.
ni semua terjadi kat member aku yang sesama antor anak gi sekolah rendah pandan indah, time ujian pra sekolah ari tu, dia cakap anak dia semua pandai, semua dapat A, tapi dia pelik kenapa time exam kat sekolah pandan indah, anak dier duk diam, satu soalan pun tak menjawab, rupa nya baru dia tahu anak dier tak tahu aper-aper. katanyer cikgu kat tadika anak dier kaburkan mata dier agar dia terus antor anak dier tadika kat situ.

5 comments:

atty's said...

hehehe.cute je kasih kat pamplet tu

lily lotus said...

ishk2 memacam ekk..yang penting anak belajar dengan selesakan

CuTeMiUt78 said...

hik..hik.. for sure la qaseh skee kan.. ate gambo dia yg terpampang.. very cute gitu..

leeja said...

tadika tu kt mn ek? sy stay kt pndn indah. dok survey tadika utk anak

aiDieNa said...

Bestkan tadika nie.. tu lar baru p survey semalam.. suka tidy and clean..

 
template by suckmylolly.com