Monday, July 21, 2008

TINGGAL KENANGAN

dulunya nilah bilik aku, tapi semenjak jawatan DCEO dimansuhkan aku dikerah keluar dari bilik ni

sekarang bilik ni dah dipecahkan coz nak buat board meeting yang baru


setimbun fail yang aku x tahu nak letak kat maner


dahulunya inilah rupanyer

alkisah satu criter, dulunya aku duk kat sinilah, sorang-sorang, happy giler coz x bercampur ngan orang. boleh memekak bukak radio kuat-kuat coz x der orang boleh kacau. tapi sejak jawatan DCEO dimansuhkan aku diarahkan bertugas ke jabatan lain yang tadok lah lagi bilik, just duk ajelah kat luar cam sekarang nih. secretary lain still lagilah duk lam bilik coz masing-masing ader boss, tapi aku yang dah x der boss ni duklah kat sini sementara menunggu ader orang pencen or berhenti kerja.

kalu diikutkan hati mau aje aku berhenti carik kerja lain, tuan besar soh aku sabar banyak-banyak, katanyer x yah fikir nak carik kerja lain coz tempat kerja aku ni senang nak cuti, senang nak balik time kerja kalu ader emergency dan senanglah segala macam walaupun x berkenan di hati. manusia macam tu lah dapat yang ni nak yang tu, dapat yang macam tu nok hok gini pulok. kalu pikiq kerjaya mau aje aku berhenti, tapi kalu pikiq soal anak, ah biar ajelah, abang n kasih memerlukan masa aku.

20 comments:

Mummy said...

sabar yang sabar.. ikut cakap tuan besar tu.... hehehe

Akak said...

Salam...

Bilik kalau bertuan lain je ropanya, berseri ada bunga lagi...,

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

mummy
itulah yang sebaiknya kan mummy, ikut cakap husband

akak
tulah masa ader bilik sibuk nak hias tu hias ni, sekarang ni kat luar nak hias pun malas, takut ilang

Zaidi Zainal said...

Ok tu mem, break jap tu...sebelum tunggu boss baru...

Mama Mya said...

hehehe sabor2.. kalau x sabor gak meh kerja kat opis saya huhuhu..
tapi demi anak2 senang nak balik bila ada emergency tue yg okey kan kerja kat situ.. selamat bekerja

kuchalana said...

xmudah nak puaskan hati smua org.. sabo kene banyak beb.. slagi kita keje ngan org, camtu la nasib kita.. kene dgr dan ikut arahan sentiasa.. kebebasan masa dan kewangan hanya datang kalau kita kerja sendri atau berniaga.. cuba la, mana tau rezki lain ada plak dgn perniagaan..

ole..

wahdi said...

Sabo ye kak ;)
Btw tgkan brg bertingkat tu huhu tak larat kalau den nak ngemas!

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

zaidi zainal
dah lama rasanya break, dah boring dah nunggu

mama mya
tulah ingat pasai anak aje, kalu idak dah lama cabut.

kuchalana
memang betul tu, x mudah nak puaskan hati semua orang, tq

wahdi
kalu wahdi malas nak ngemas akak 100 x malas nak kemas

PerantauSepi1306 said...

hmmm sabar..sabar... zaman tak menentu ni macam2 hal leh jadi... apa ke nama term tu.. hmmm last in first out.. so baik stick tu current job ni selama boleh... ;D

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

perantausepi
tul tu, zaman x menentu macam-macam boleh jadi, tq

Ayu said...

hmmm.. setuju dgn ur tuan besar.. bukan senang nak cari kerja yang betul2 boleh meet our satisfaction.. dapat sket pon dah beryukur dah :)

Yani Yusuf said...

salam kak roslina...kite tak sempat lg nak upload pic besday Putri...time kasih singgah blog kite...salam perkenalan jugak dr kite...nnti kite nak add link akak yer

moralle said...

Kerja ni menguji kesabaran, kalau di ikutkan hati binasa jugak kan. But bila fikirkan the flexibility tu yang kite terpaksa bersabar jer lah dearie........

Mommy Lily said...

betul kata tuan besar. kena timbangkan byk perkara seblm buat keputusan berenti keja. sbb mesti ada kelebihan2 nya kan..

IBU KUMBANG said...

Saya memilih anak dari kerjaya... biarla keje bebiasa je asal anak terjaga...

antalya said...

sy nmpak pics Dato' Lim Keng Yaik. Bos lama U ke tu? company apa ye

mama ranggie said...

betul tu,sabar lah ye kak..bukan senang nak cari keje skrg nih!

ellyn said...

emmm..bila byk kemudahan sana sini itulah yg pnyebabnye susah nk berenti kan...
xpe ..sabar je la..tuan besar pun dah ckp cam tu.. ok la

bendul said...

sabo kak.. kalo tuko kejer, kita tak tau aper yg ada di tpt baru tu.. ada la hikmah nyer tu..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

ayu
betul tu.

yani yusuf
tq, akak pun link blog yani

moralle
itulah yang kak rose buat sekarang bersabar aje

mommy lily
tulah dah buat timbang tara tu yang tersekat lagi kat company ni

ibu kumbang
tu yang tuan besar soh saya buat. lebihkan anak pada kerjaya

antalya
kira cam boss besarlah, kak rose kerja semi gomen

 
template by suckmylolly.com