Wednesday, November 05, 2008

KUAH IKAN SINGGANG

last nite aku balik lambat coz pi Metro Times Square belikan adiah untuk adik kesayangan aku tu, bercinta nak nunggu dia bagitahu aper yang dia nak, aku pun malas nak layan terus gi beli aje apa yang aku berkenan. Lagipun amboi-amboi anak dara sekarang, maintenance tinggi giler, mintak yang mahai aje. alasan setahun sekali tapi dia x tahu, yang dier mintak setahun sekali tulah boleh menyebabkan seminggu aku x lunch kot. rabok lah kakok mung nih.

bila dah bini balik lambat makan, dinner pun x leh lah nak masak menda yang remeh temeh. aku x salin baju, terus masuk dapur, capai aper yang patut, ikan memang aku dah soh mami kuarkan awal-awal setiap ari. dah lama aku x masak singgang. ni kira lauk paling senang dan cepat nak masaklah.


rizal kalu pekena kuah singgang tambah plak ngan budu, perrrrrrrrrhh, bertambah-tambah lah laki aku makan. Ni lah lauk favorite laki aku. but rizal sedia maklum kalu aku masak singgang maknanya aku malas or nak cepat.



4 comments:

atty's said...

LAPO KTY TGK RIZAL MAKAN .

Suki Cida said...

ikan singgang? saya sekeluarga panggil masak pindang... erm kadang2 masakan simple ni lagi menyelerakan,kan akak?

a-as said...

Hi..u fm ganu ke? singgang tu org pantai timur nyer lauk. i frm ganu wit love..
jom kita kawan nak...;)

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

atty
dia kalu makan x hinggat dah menda lain

sukicida
singgang untuk orang pantai timur n pindang untuk orang pantai barat

a-as
yop saya orang terengganu, boleh apa salahnya, salam perkenalan dari kak rose

 
template by suckmylolly.com