Wednesday, November 05, 2008

REZEKI

semalam masa gi servis kreter, rizal dapat menda ni dari Petronas, Alhamdulillah kali ni jadi rezeki aku. Rizal ni pemurah sangat, tersangatlah pemurahnya coz setiap kali dapat aper-aper mesti dia akan bagi kat orang yang mintak. Dah banyak kali berlaku, x leh nak cakap apalah. dah perangai dier cam tu.

bulan pose ari tu, rizal ada gak dapat hampers, pastu dia wak balik sikit aje, yang lain dia bagi kat budak opis yang mintak termasuklah bakul yang comel-comel. Aku plak giler ngan bakul-bakul yang comel-comel, takat bagi isi kat hampers tu okeylah, tapi bila bagi bakul cam rasa nak tumbuk rizal pun ada. Begitu jugak ngan tudung saji yang boss dia kasi, dia boleh bagi kat staff yang mintak menda tu coz cantik bila buat perhiasan.
Yang paling giler masa family day kat Paka, bawah krusi aku ader nombor bertuah, kira adiah dia gempaklah. tapi aku tinggalkan sekejap krusi coz lepak ngan member, tetiba aje member rizal amik no. kat bawah krusi aku gi tuntut adiah kat atas pentas. Laki aku boleh cakap "x perlah dah x der rezeki kita, biar ajelah". aku cam x percaya aje laki aku cakap cam tu.
itu boleh tahan lagilah, yang ni lagi giler, family day gak, nama laki aku dipanggil untuk ambik bagi cabutan bertuah "percutian ke Langkawi", masa depa duk announce nama laki aku, kitaorang on the way nak balik bilik, tapi aku dengarlah diaorang duk panggil nama laki aku berulang kali, tapi laki aku malas nak patah balik, padahal dekat aje, dia boleh cakap "x perlah, bagi kat orang lain". Gila ah, kalu lah aku mencicit lari gi atas pentas amik adiah, tapi aku tahu mesti dia segan nak naik pentas.


8 comments:

CuTeMiUt78 said...

la.. rugi ler kak.. klu tak kan dpt g langkawi..

tigrismalaya said...

ayo kak..pemurah amat...sya pon tumpang geram ngan rizal pasal tiket percutian ke langkawi...baiknyer ati...

Sue@MamaMaryam said...

mulia sggh cik abg awak... hoho klu sy pun mmg dah mencicit ke pentas.. rugi tu....

Nur a.k.a admansyah said...

maybe die ni pemalu kott! mcm laki aku gaks.. plus EGO sket!
err.. org Kelate kan? mmg cenggitu..

ratna said...

hik hik..husband awak tersangat baik hati org nyer..

one love said...

abg rizal...
cer kasi tv kat umah tu ha!
heheheheheh

penyabar betul suami kak rose!
bagusss... ya amat!
bertuah!

suami saya penyabar! saya kurang sabar~ lengkap hidup :)

lily lotus said...

syukur..rezeki..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

mintak maaf banyak-banyak lambat betul kak rose balas, sorry yer

cutemiut78
tulah memang rugi banyak,tapi nak buat camner

tigrismalaya
tu bukan baik hati tu ngok namanyer

sue@mamamaryam
memang rugi tapi nak buat camner dia memang malas nak naik pentas

nur a.ka. admansyah
tulah orang kelate memang camtu kok, pemalu nak naik pentas

ratna
bukan baik ratna tapi senget kot, adiah pun x nak

one love
tulah kak rose rasa kalu orang mintak dia bagi aje kot

lily lotus
rezeki jangan ditolak kan, alhamdulillah kali ni dapat

 
template by suckmylolly.com