Thursday, January 15, 2009

DILEMA

Last week, aku ader terserempak ngan Encik Emeri, ex boss aku kat company lama. sekarang ni dia dah ED kat somewhere. actually masa terserempak tu ex boss aku tak beraper kenal ngan aku, sebabnyer aku dah berisi sangat, dulunyer keding aje kena tiup angin pun boleh melayang. masa aku tegur ex boss aku tu dikira cam tindakan refleks, aku terlalu excited sbb bertahun-tahun tak jumpa, tetiba ader kat depan mata. Ex boss aku ni baik sangat, dia antara boss yang tak pernah marah kat aku. Dan boss aku ni cuma tua 4 tahun aje dari aku. Budi baik encik emeri tanggung aku belajar kat British Council sebab nak perbaik english aku, aku kenang sampai ari ni.
tapi yang aku nak story sekarang ni ialah dia ajak aku kerja ngan dia balik kat company sekarang ni, ikutkan ati yang tengah melonjak riang gembira coz boleh dress up giler-giler, memanglah aku nak, swasta tu, kalu kat opis aku kena banyak cover line, kalu idak banyak yang duk berbisik. tapi bila kenangkan balik abang ngan kasih yang betul-betul memerlukan perhatian dari aku, terus failllllll.
niat dihati memang nak carik kerja lain coz company aku nak pindah putrajaya tapi kan maner nak cari company yang boleh senang-senang cuti, senang-senang EL, senang-senang nak MC, segala macam mak neneklah senang sangat, ader masalah mintak izin boss terus boleh balik awal, masuk lambat pun no hal, asalkan boss tahu. aku kan pernah ader experience kerja ngan swasta, perhhhhh susah beb nak cuti, nak MC lagi bercinta, EL lagi lah payah tahap gaban. balik awal toksah cakaplah, belum berlaku lagi lam kamus idup aku dulu. pengalaman tu gak buat aku rasa cam kalu aku gilah kerja ngan encik emeri mesti anak-anak aku tak close lagi ngan aku. Dahlah papa dia busy memanjang, pastu mama dier pulak, lama-lama anak-anak aku pun dah tak heran kalu aku tak balik umah. Ditelan mati mak, diluah mati bapak. Apapun decisionnyer, anak-anak always no.1.

lupa jap criter yang buat aku dalam dilema. ni my new dress yang aku memborong sakan kat Shamelin Perkasa ari tu. aku beli dress cam gini 3 pasang, black, kakis n white. adik aku cakap giler, beli fesyen yang sama cuma warna aje berlainan, beb kalu dah suka ngan fashion tu, aku tak kisah, kalu ader 10 warna berlainan, sepuluh warna tu aku beli.



masalah-masalah gak, tapi jemputan untuk ke gi perabis duit tetap ader. Harisons soh aku perabis lagi. Aku memang pembeli tetap kat Harisons, dan disebabkan selalu menabur duit kat saner, aku amik pilihan jadi member, senang asal beli aje mesti dapat discount. pastu best tau, kalu lupa bawak card, just bagi IC no. bila dia check, komfem memang ahli, maka dapatlah discount.

Tapi sorang budak opis aku pun tak tahu aku gi sini, bila diaorang tanya, maner beli kain, aku laju aje jawab Kamdar or Naggoya. of cozlah adak gak aku beli kat kamdar or Naggoya tapi selalunyer lah aku mesti menapak kat Harisson. tau sbb aper aku tipu??? sebab aku tak suka pakai kain yang sama ngan orang lain. Dahlah satu opis, opis lak dekat ngan Jalan TAR, buat nyer pakai sekali ngan orang tu, idak jadi borea. aku bohong sunat aje.

6 comments:

mummycool said...

hehehe.. sekali sekala bohong sunat tak apa.. jgn selalu yang.. kang lain jadinya.... apapun mummy suka nengok white dress ros tu, baju tu buatkan ros nampak slim....

dakgilachoc a.k.a nani said...

owh pandai akak erk..bohong sunat katanya...tp boleh guna gak idea akak ni erk..ahaks...

Lina said...

cita rasa kakak ni tinggi,,
best r akak kerja kerajaan saya ni swasta jek..nak bli apa2 pkr 1000 kali..takt bjet lari..huhuuh

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. betul bagai dikata kak.. keja swasta ni.. segala mak nenek amat ler berkiranya.. susah.. kita klu blh nak juga tukar keja lain.. tapi belum ada yg offer.. so nak tak nak.. keja la apa yg ada..

YANI said...

haha..perangai sama mcm my hubby, suka beli baju design sama cuma kaler lain...huhu..cute cute

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

mummycool
tq tq, tu yang saya beli banyak kaler, adik saya pun cakap cam gitu, nampak slim

dakgilachoc aka nani
tulah bohong sunat sekali sekala

lina
tak aderlah dik, bukan mahal pun, murah aje, kalu mahal akak pun tak mampu

cutemiut78
samelah rina, belum ader offer yang baguih

yani
sekarang menda tu dah berjangkit pada adik akak

 
template by suckmylolly.com