Wednesday, January 14, 2009

ICE-CREAM

dah 2 ari aku balik kerja ngan eji, laki aku busy sangat, dah nak masuk kul 12.00 pagi baru nampak batang idung. bestnyer kalu balik ngan eji ni, asal nampak orang jual aper-aper yang menarik ati mesti benti beli, pastu terus makan dalam kreter. tak nyabor-nyabor nak nunggu sampai kat umah. Tapi semalam lagi giler, eji amik aku kat LRT pandan indah, kat saner ader satu van jual ice-cream, sambil drive ni nak membelok, eji boleh menjerit tanya cashier tu, beraper satu ice-cream, yang si mamak cashier ni pun sama boleh terjerit balik jawab kat adik aku "RM1.00 aje". Main jerit-jerit aje.


kalu kat kreter laki aku nak makan ice cream cam gini, dunia nak terbalik lah jawabnyer...kalu dia cakap "boleh". mati idup semula pun saper pun tak leh makan ice cream lam kreter. Laki aku dulu lagi gila, masa memula kawin, langsung x leh makan lam kreter, apa pun x leh, katanyer kalu dah ader lipas sekor mesti payah nak cegah dah. pastu bila dah dapat abang danish, still tak berubah gak, hanya boleh isap susu aje lam kreter tapi makan-makan still NO lagi. pastu dapat kasih pulak, pun still tak leh gak, tapi sejak dia ni rapat sangat ngan kasih tercinta tu, bagaikan tak boleh dipisahkan, rizal mengalah beb ngan kasih, balik kampung ari tu, aku terkejut kasih boleh makan cheezer lam kreter, weeiiii biar betul ni aku berbisik lam ati. pastu aku bisik kat telinga laki bertuah tu cakap TAK ADILLLLLLLLLLLLLLLLLLLL. nampak sangat tak adil coz masa time abang lu, jangan arap boleh, tapi time anak pompuan semuanyer boleh.


saper sangka kan, lelaki boleh berubah kerana sorang perempuan, memang powerlah orang pompuan ni, yang tak power nyer aku coz si rizal tu bukan berubah kerana aku ni bini dier tapi berubah kerana anak pompuan kesayanganyer, weei anak pompuan buat rosak kunci kerter pun x per, x marah, boleh siap kiss lagi, cuba kalu danish yang buat, aku yang kena tahan telinga, sebab ader bedil nak masuk.



4 comments:

~~ciklinn~~ said...

hahhahahhaha anak kesayangan dia takper yerk..untung kasihh.....

sedapnyer tgok aiskrim tu..

mummycool said...

hahaha.. sabo je lah kan ros.. nak buat camana, macam mummy yang anak dua ni pun sama.. daddynya tetap pilih kasih pada anak yang bongsu.. kesian yang sulong.. tapi macam ros.. mummy pun back up yang sulong habis habisan.. heheheh

CuTeMiUt78 said...

oh..oh.. sama pesen la ngan laki kita kak.. tak blh mkn kat dlm keta.. tapi sejak dah anak ni.. alhamdulilah.. tak kisah dah nak makan pe kat dlm keta pun blh aje...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

ciklinn
tulah untung jadik anak kesyangan ni

mummycool
tulah kesian yang sulung,

cutemiut78
tulah sepusat sepusing, mak pak je lain-lain

 
template by suckmylolly.com