Wednesday, January 14, 2009

KENA ADIL DAN SAKSAMA

pas abis gurau senda n main-main ngan kasih bertuah tu, aku terus duk luar, nak layan blog, tapi abang danish lak datang buat muka manja. aku tahu abang mesti jelos coz nengok aku asyik duk layan kasih, sedangkan abang duk layan DVD ultraman sorang-sorang. dua ari ni cam tak adil pun adil, aku tak lebihkan abang, aku beri tumpuan sepenuhnya pada kasih kerana aku tahu kasih rindukan papa. abang danish lain lah, dia tak beraper nak kepit sangat ngan papa. tapi rupernya abang danish memendam rasa.

so tiba masa untuk geletek abang danish lak, biar dia penat ketawa terbahak-bahak


abang danish mengadu kat aku yang aku ni tak sayang dier lagi. Aku sayangkan kasih aje. bukan cam tu abang, semua mama sayang, sayang abang, sayang kasih jugak. semuanya sama. kesian lak, aku tak leh nak bayangkan muka abang last nite, bila abang datang wat muka sebak, cam nak nangis pun ader. yelah kan biasanyer aku layan abang lebih-lebih dan laki aku layan kasih lebih-lebih, jadi rasa cemburu tu x der coz memasing dapat hak memasing. tapi bila papa x der, of cozlah rasa cam kasih sayang tu dibahagikan, sedangkan selama ni, abang tetap kepit ngan mama dan kasih ngan papa lak. Jadi kalu jalan pun dah bagi sama rata. jelos-jelos tak timbul, tapi 2 ari ni kelihatan cam abang danish merajuk sikit ngan mama dier.
Yerlah kan selalunya aku, abang ngan kasih shower sama-sama, ni memang wajib, abis mandi, papa akan pakai powder ngan losyen kat kasih, aku lak pakaikan pada abang. baju pun sama, papa pakaikan untuk kasih dan aku untuk danish, kalu tido lak, abang sebelah aku manakala kasih lak sebelah papa. kalu kat kedai makan pun kebanyakkannyer aku ngan abang, kasih ngan papa. sebabtulah kot abang rasa jauh ati....


4 comments:

Shopaholic Mama said...

selalu mcm tu, girl rapat dgn bapak & boy dgn mak. budak kecik pun pandai rasa tau if kita tak bermanjaan dgn dia.

muadzlife said...

lorrr siannya diaaa..seb baik mummy cepat perasan..

dakgilachoc a.k.a nani said...

alololo ciannyer abg danish...rasa terpinggir la tu mama dia layan kasih lebih sket...ehehehe...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

shopaholic mama
budak-budak zaman sekarang memang serba serbi pandai

muadzlife
boleh tahu coz abang jarang rajuk

 
template by suckmylolly.com