Monday, January 19, 2009

MAKE-UP

kasih merajuk ngan abang danish terus masuk bilik cari papa. berkepit ngan papa lagi baik daripada kena marah ngan abang. abang danish tu tangan duk main games, tapi mulut duk membebel marah kat adik.


supposed main make-up-make-up tu ngan mama tapi kasih takmo, nak play ngan papa gak. budak zaman sekarang otak diaorang lagi geliga pada otak orang tua, aku ader gak beli make up plastik untuk kasih main, tapi kasih x pandang pun, tetap nak yang original yang boleh taruk kat muka bagai. aku tak banyak barang makeup, yang banyaknyer adik aku, so eji sedekahkan kat anak sedara dia, barang makeup yang ala-ala nak abis dah. satu beg barang makeup tulah yang kasih duk bawak kehulur kehilir.

see, kat tangan papa ader mascara, kasih soh papa taruk kat bulu mata dier, tapi manerlah orang tua tu tahu. time ni papa duk bagi penerangan kat kasih yang papa tak tahu coz orang lelaki tak makeup, pompuan cam kasih aje yang makeup.

n kasih terus amik pluang ajar papa camner nak pakai mascara....part pakai mascara ni memang ikut mama dierlah, coz aku lain x per x pakai, tapi mascara ni wajib ader, saham tu..., segalanyer bermula di mata. dari mata turun ke hati....

close-up sikit, pandai anak mama pakai mascara, kuah kalu tak tumpah kenasi, mana lai nak poi






10 comments:

me, myself, cici and titi said...

salam akak, dah lame tak ziarah akak. pandai kasih pakai maskara ek :D

Diamilikku said...

baguslah dia minat make up..
so kasih dah menunjukkan ciri2 feminin..
takde lah nanti end up nak jadi boyish...hehehhehe

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah anak dara sorang ni..kekecik dh pandai bermekap bagai...bagus2..bakal ppuan melayu terakhir ni..ihik ihik...

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. dah nama pun anak dara kan.. harus ler ikut cam mama juga..

gee ryder said...

kasih ni leh jd model bsr sok...cutela dia

Azie said...

ayoyo habis la barang make up mama lepas nie..mcm si nonie & elin

Zanna_MamaBatrice said...

bersungguh betul kasi sapu mascara kat mata tu....siap kecik2 mata sebelah tu...
ternganga ler papa dia kak ros

nieja said...

amboi kasih..
dah ikot mama die da..
hehehe..

ai said...

anak2 dara aku pon ade gak sorang seplastik makeup2 lama aku kak..tp bukan main cantiklak dowang calit benda tu. macam real2 je..keh keh..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

me, myself, cici and titi
pandai sangat, belajar ngan mama dia lah ni

diamilikku
insyaAllah biar lady like lah jadinyer

dakgilachoc aka nani
tulah kecik-kecik dah pandai ni

cutemiut78
tulah anak pun anak dara kan

gee ryder
x leh, dia tak beraper nak tinggi pun

azie
memang abis semua hancus

zanna
tulah ternganga papa dier terkejut

nieja
tulah sebijik cam mak dier

ai
tulah budak zama nsekarang

 
template by suckmylolly.com