Tuesday, January 20, 2009

NGAJI

petang semalam tak sempat ngaji, balik dari tadika, carik makan pastu terus tido, penat agaknyer. so malam tadi pas solat maghrib semua wajib mengadap mami tuk ngaji. paling liat dah culas nak mengaji sekarang ni adalah kasih tercinta. dia betul-betul malas nak ngaji, kalu dulu dialah yang paling rajin tapi sekarang ni berlinang air mata lu baru boleh ngaji.


see, dompet princess tetap tak leh tinggal, nak ngaji pun bawak, tak kiralah samada h/bag princess ke, dompet ke, salah satu mesti kena bawak gak

soh ngaji malas, tapi kalu soh posing depan camera, no. 1, tengah duk bad mood pun boleh senyum kalu ader orang nak amik gambor




anak bertuah sorang ni sekarang dah rajin ngaji, dah besar agaknyer, dah tahu tanggungjawab kot, abang sendiri akan ingat kalu tak ngaji lepas zohor mesti ngaji lepas asar. tak yah dah mami or aku nak ingatkan tapi kalu kasih, mesti buat-buat lupa kalu tak ngaji waktu zohor. pastu kalu mami paksa ngaji mesti kena nangis lu baru boleh ngaji.

yelah abang kan??? budak lelaki maner boleh nangis, malu tau......


ngaji rajin-rajin, khatam quran kecik boleh buat pulut kuning nanti.



3 comments:

~~ciklinn~~ said...

hahhahahahh budak2 mmg camtu kalo suh ngaji mcm2 gaya di buat..samalah anak2 linn asal ngaji jerk... gatallah nak minum air lah..

tapi kasih amat comell dgn tudung tu...

KV said...

wah, mesti semangat nak abihkan cepat quran kecik tu.

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

ciklinn
tupun payah nak soh dia pakai, bercinta

kv
semangat yang kental

 
template by suckmylolly.com