Wednesday, January 14, 2009

TANGGUNGJAWAB ABANG

abang danish memang boleh puji, bagus sangat, setiap pagi memang abang danish akan bangun kul 6.15 pagi, tak yah dikejutkan, memang tulah time abang bukak mata. pastu kejutkan aku yang tido tak sedor diri soh bangun solat, kalu idak kena sound di anak sendiri "mama tahu tak orang tak sembahyang tu friend ngan setan". pastu shower sama-sama ngan abang, kasih still tido agi. pas siapkan abang, baru kejutkan kasih yang ala-ala bercinta nak bangun.

sementara nak nunggu kasih siap, abang tertonggeng saner, tertonggeng sini, boring lama sangat nunggu adik kesayangan bersiap.



bila dah siap, maka bermulalah tanggungjawab abang yang pertama iaitu untuk pujuk kasih agar jangan moody kalu nak gi school


bisik kat telinga adik, kena rajin gi sekolah kalu nak jadi doctor, nengok abang rajin aje gi school sebab abang nak jadi chef danish. soalan cepu mas dari abang "mama, maner best, chef lain yang masak ke , chef danish yang masak lagi best" . Chef lain semua nyer tak best, chef danishlah yang paling best sangat masak.



apapun yang berlaku, kasih merunggut ke, marahkan abang ke, abang danish tetap gak bersabar pujuk sampai kasih okey dan happy



6 comments:

My Blog said...

baiknya abang... awal2 dah tunjukkan sifat tanggungjawabnya... terharu den

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

abang memang nak adik yang ramai sangat tapi tulah bapak dier kedekut tu yang sayang sangat kat adik sorang ni

dakgilachoc a.k.a nani said...

beshnyer ada abg mcm danish...leh diharap utk jaga adik kan...:)

cHaDacHaDa said...

comel je si abang layan adik.

adik tetappp monyok sbb kene bangun pagi.
sape lah yang suka bangun pagi pi skolah?

hahahahaha.

CuTeMiUt78 said...

wah..bagus ler abg danish.. betul2 bertanggungjawab.. semoga hingga ke besar la bersifat cenggitu.. insyallah

ai said...

bagusnye dia...abg ni gud boy la. suka auntie tengok. auntie ni takde boboy pon kt umah tu. (boboy tua ade la)..hihihi

 
template by suckmylolly.com