Tuesday, January 06, 2009

TASTECO



barang-barang basah dah kehabisan stok, sejak balik dari kampung sampai lah ke ari ni masih belum terisi lagi peti ais ngan barang-barang basah. nak masak pun payah. supossed gi mini market yang selalu pergi tapi laki aku soh tukar selera gi kedai ni. katanyer kedai ni mesti murah x amik banyak untung coz islamic habis, ko pijak aje kaki nak masuk kedai ni terus kedengaran surah yassin yang dipasang. sejuk rasa ati masa duk pilih barang. memang konfem murah aje, tapi tulah barang tak banyak lagi coz kedai baru 2 minggu bukak.



kami dah agak lama tak gi dating, dah sebulan rasanya, normally every month mesti gi nengok wayang tapi tulah tak der masa yang sesuai. rizal ajak gi nengok wayang tapi aku malasnyer nak bukak mata besor-besor mandang skrin, lam kepala hotak aku ni penuh ngan kerisauan cam ner lah anak-anak aku kat sekolah esok, nangis lagi ke, boleh ke depa berdua terus naik van tanpa dihantar oleh aku terus ke sekolah. kasih lak cam dah ader bunga-bunga x nak gi sekolah, balik tu terus ngadu, tak suka gi sekolah, tak nak gi sekolah, nak sit at home aje, parah lah cam ni, aku memang x der mood sangat nak bercakap panjang lebar. maka last nite aku banyak berdiam diri aje. kepala aku dah melayang-layang fikir yang bukan-bukan pasal abang ngan kasih nak gi sekolah.


2 comments:

atty's said...

kty pun lama gak tgk wayang nie..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

atty
same lah ngan kita, dah sebulan tak nengok

 
template by suckmylolly.com