Thursday, February 12, 2009

YONG TAU FU

supposed entry ni dah lama kuar tapi since aku tak beraper nak ader mood berblog maka baru ari ni aku buat, eji suka giler ngan yong tau fu kat sini, tapi aku rasa cam tak sedap aje. ikut tekak memasing


bab pilih memilih ni aku serah kat mami, kami berdua tahu makan aje

tapi mami ni kalu anak-anak ader kat umah memang rajin masak, mami tahu yong tau fu tak kenyang, mami masakkan kami sekeluarga nasi dagang guna rempah yang mak cik yah dari terengganu berikan, memang sedap gulai tu, lain benor ngan rempah yang beli kat sini


acar kenalah ader baru sedap makan nasi dagang, kalu takat nasi ngan kuah aje memang tak kid rasanyer




nasi dagang terengganu




nilah yong tau fu yang eji kata sedap, aku tak beraper suka sebab kuahnyer enggak ader





6 comments:

suw said...

lame tol tak makan yong tau fu huhuhu

ai said...

kak, aku panggil benda tu 'stimbot cocok'..aku suke..

zino said...

kalau tekak rasa sedap.. sedap la tu hehe

Wan said...

Adeh, ni kes mendera orang kat obersea nih...kecur air liur!!

wati said...

lain kali buleh le ..tempah nasi dagang ngan mak awak...kan..kan

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

suw
favorite adik akak ni, dia pantang nampak mesti beli

ai
oh, stimboat cucuk, akak semua belasah steamboat aje

zino
tulah tekak adik akak ni memang lain dari yagn lain

wan
aduh kesian, ni bila nak balik Malaysia?

wati
boelh, aper salahnyer

 
template by suckmylolly.com