Tuesday, March 31, 2009

3 MONTHS

Dah hampir 3 bulan aku mengandung. itu jugak bermakna dah 2 kali aku jumpa ngan Dr. Marlek. first time jumpa masa aku pregnant 4 weeks, time tu doc belum bagi lagi photo hasil dari scan yang pertama. doc just check nak nengok aku konfem pregnant ke tak, may be awal lagi kot, baru 4 weeks.


yang ni adalah photo dari hasil scan yang kedua, time ni, usia kandungan aku 7 minggu 2 hari. setiap orang pasti buat macam-macam tekaan, samada anak laki or pompuan. terus-terang aku cakap, kalu boleh aku nakkan anak pompuan, tapi kalu Allah S.W.T kurniakan anak lelaki pun, alhamdulillah aku terima, semuanya rezeki. cuma hasrat hati aku inginkan pompuan, tapi tulah naluri aku kuat mengatakan baby yang aku kandungkan ni adalah lelaki. tapi yang paling penting sekarang ni aku kena jaga tekanan darah tinggi aku, semua tu membahayakan nyawa janin aku.
aku baik ngan sorang akak cleaner kat opis aku ini. setiap ari bila aku masuk toilet, aku mesti berbual dengan akak ni. dia pun dah baya emak aku, orang indonesia, tapi baik sangat. dialah yang bagitahu kat aku, macammaner nak tahu anak yang kita kandung tu perempuan atau lelaki? tanya naluri hati kita, kalu naluri kita kuat mengatakan pompuan, pompuan lah, tapi kalu naluri hati kita mengatakan lelaki, lelakilah. Jangan pulak naluri mengatakan lelaki tapi disebabkan kita nak pompuan maka kita pun mengatakan pompuan, tu dah kira salah. tu katanyer cara orang dulu-dulu buat ramalan. dulu maner ader scan bagai. dan selalunya insyaAllah tepat.







11 comments:

~~ciklinn~~ said...

wah sonoknya...tgok gambar scan ni... byk2 rehat kak.... linn kan asal pegnant mmg wajib kena darah tinggi ... huhuhhuhuh

yerlah linn masa mengandung pun mmg dpt rasa n kuat sgt2 kata lelaki..so mmg dua2 lelaki..

atty's said...

dulu masa preggy kan akak..kty pun rasa pompuan..yup betui pompuan..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

kejap je ekk da 3 months kak....uhuu....excited tgk pic tuu...

Jasfyra said...

xkisah lah apa2 jantina nya kan kak, asal sihat tubuh badan dan sempurna.tp kalo saya diberi pilihan, saya nak boy..ye ar dah ada 2 boy kan..hehehee

kak, 2 badek tu dah sihat ke?

ai said...

Sronok pulak tengok kengkawan sana sini bunting...huhuhu..aku dah tak boleh bunting dah kak :( mmg dah rezeki aku dpt sume spesis sama je.. :)

kenari said...

tahniah! moga kedua baby n mummy sihat..

eddie dewanaga said...

tak kisah la rose, asalkan sihat sejahtera sudah... semua anugerah Tuhan tu ada rahmatnya...

semoga anak2 yg masuk wad tu cepat2 sembuh..!!!

30 JALAN F3 (Zaidi Zainal) said...

Oh dah pregnant ya....shukur alhamdulillah....rezeki kurniaan Allah SWT

Shifu67 said...

masa kritikal ni... kena jaga kesihatan... jaga kecergasan... semoga selamat mengharungi 9 bulan itu

IxoRa said...

sweetnya...sy pun kepingin la!

CuTeMiUt78 said...

memang betul kak, naluri seorg ibu tu kuat.. masa kita ngandung dulu pun cenggitu gak.. naluri kita kuat mengatakan anak yg dikandung tu lelaki.. alhamdulilah memang tepat lelaki. apapun akak jaga kesihatan ya.. tekanan darah tinggi akak kena pantau..

 
template by suckmylolly.com