Sunday, March 01, 2009

ABANG HAPPY, KASIH DUKA LARA


see, anak-anak bertuah ni, kul 3.00 pagi pun tak tido lagi, sanggup nunggu papa dier. dah sedia maklum, maner aje papa melangkah kuar mesti ader buah tangan dari papa.


masa kat downtown tadik, rizal sempat gak lah rembat kreter remote ni tuk abang dah for kasih papa belikan selipar minnie tu ngan doll, tapi deiiiiiii, kasih tak nak, dia merajuk. merajuk sebab nakkan kreter remote cam abang dia gak.



terus moncung, papa pujuk pun tak jalan gak...



bfren, maner sampai ati nengok gfren dia merajuk, maner boleh nengok kasih berduka lara. tension ah idup, kalu cam gini, gfren duk majuk bagai




siap pujuk ngan ikat rambut kasih lagi, memacamlah rizal duk pujuk sehinggakan rizal ajak aku gi downtown lagi sekali sebab nak beli satu lagi kreter remote for kasih.



takkan aku nak gi, aku tak kan pergi sebab aku tak suka anak dara aku main kreter remote, susah payah aku ajar jadi pompuan melayu terakhir nak gak pilih mainan orang jantan. maner aci cam gini, ini memang tak leh jadi. kalu kasih nak kan mainan pompuan, harus aku terjah gak sekarang. tapi kalu takat nak beli mainan orang jantan, sorryyyyyy yer yang. moncung pun moncung lah.




ngan selipar ni pun tak berkenan, dia soh aku bagi kat ainul (member kasih kat tadika).


pastu mulalah bfren kasih marahkan aku, actually masa kat downtown tadik, rizal dah nak amik dua kreter remote, tapi lain-lainlah, yang kasihnyer dia nak belikan yang biru, kecik sikit pada yang abang ni. tapi aku terus membantah keras. tak nak anak dara aku main mainan cam gini, kalu main masak-masak, make up, or main ngan doll, okey, teramatlah digalakkan, tapi kalu nak main kreter remote, itu dah melampau. maka rizal ngan hati yang tak rela terpaksa beli gak doll yang aku pilihkan, pastu dia takut anak dara dia merajuk, di belikan lagi selipar pink ni untuk gfren dier. sekali ko balik tu memang betul gfren dia majuk, apalagi berdas-das peluru berpandu masuk kat telinga aku.


7 comments:

zino said...

patutnya beli kan baby doll ke.... hehe

~Eila @ Along~ said...

kak rose..dah lama tul eila tak ke downtown..dulu selalu ke uptown tuuu..oh kasih dah pandai merajuk ehh..budak2 dpt hadiah masing2 segar lagi mata walaupun dah 3 pagi..hehe

eya said...

wakaakak..biokan aje dia men kete kontrol tu,kejap je dia men..dia jeles,abgnye dpt menan beso.

nURmALa mAZLan said...

hahaha..kan dah kena marah.. org tu, org suh belikan kasih kete remote control akak x bagi...hehe~~

mummYaeesh said...

kesian kat kasih..kete remote unisex la..tp u kena beli kete barbie la kot..woohoo!

btw..i've linked ur blog ye!

mysha said...

aLahai kasIh comEy sYg seliPar kasIh tuh....

CuTeMiUt78 said...

lorr gitu ke.. addooi la kasih, takmo majuk2 ya. kasih kan gegirl kena la main mainnan girl.. kan kak..

 
template by suckmylolly.com