Sunday, March 01, 2009

DOWNTOWN CHERAS




kul 1.00 pagi rizal ajak aku jalan-jalan gi Downtown cheras, matanyer tak leh lelap, kakinyer rasa nak berjalan aje. makanyer aku kena berkorban mata kesayangan aku semata nak nemankan laki aku abiskan masa kat sini. kenapa aku nampak lagi besar pada laki aku. Adakah aku semakin membesar, oh tidak.....terkejut aku nengok gambor yang adik aku amik ni, nampak benor aku cam lagi besar pada laki aku. ni tak leh terjadi ni. enggak bisa ni. bukan aku tu kot. ataupun camera eji tu dengki lah.



supposed gambor ni kat bawah, tapi aku dah malas lah nak betulkan, mata dah ngantuk sangat. lepas abis beli barang yang tak dijangka, kami supper lu kat sini, camner tak besau pada laki, jam dah nunjuk kul 2.00 pagi, see laki aku cuma minum air tembikai aje, aku siap order mee goreng basah ngan coke. camner tak mencanak naik badan aku. mulut aje kata nak diet, tapi bila time makan, aku orang pertama nak mencekik.



masa kat saner, rizal kononnyer lah, teringin nak beli motor ni, tapi nak kata motor pun x leh gak, sebab dah dimodified sesuai untuk dikayuh cam bicycle. memang cantiklah, sesuai untuk budak-budak baya abang or ke atas. rizal siap tanya aku, cantik tak, abang danish mesti suka ni. so kira-kira cam nak beli lah untuk anak teruna dier. sekali ko nengok harganya RM3,000. terus tak jadik abik, terus blah. tertelan air liur nengok harganyer. memula tu aku laki bini tak tahu harga dia beraper, ingatkan murah ajelah, sebab bukan motor tapi ala-ala basikalkan. laki aku baik nyerrrr dah siap soal jawab ngan tukang jual tu. macam-macam soalan tanya, pastu sekali aku nengok dia terdiam pas nengok harga. terus bisik kat telinga aku "tak jadilah, mahai giler"



nunggulah bapak ko jadik jutawan bang, baru dapat boli basikal cam gini, cukuplah kadar nengok gambor aje. memang tak mampu pun. pandang ajo lah. itu yang paling termampu.






tapi janji tetap janji, dah janji nak belikan toys, tak dapat beli basikal, beli kretor remote ajelah bang.




tapi kan laki aku ni, kalu dah dia cakap nak jalan-jalan aje, jangan arap dia terbabas nak beli aper pun, sekadar belek dan belek, pastu blah. kuat sungguh iman nyer, kental betul jiwanyer. aku pun tak der menda yang aku minat or suka kat sini, kalu kat Danau kota tu lainlah, memacam ader. pokok pun ader jual, terutamanyer pokok cili pastu yang paling penting, dia ader banyak jual banyak antik. favorite aku laki bini.





2 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh..dating mlm2 ekk kak..sonok r...

CuTeMiUt78 said...

uishh.. sempat lagi jenjalan ya kak.. seronok ler cenggitu

 
template by suckmylolly.com