Tuesday, March 31, 2009

HARI KEDUA

Hari kedua di hospital, aku ngan rizal amik EL, jaga anak-anak kat spital, eji pun sama amik EL gak semata nak jaga anak sedara. eji pun tido kat spital sama gak, jaga abang ngan kasih. ejilah tukang bawak kreter ke hulu - ke hilir carik makanan permintaan abang ngan kasih. aper sajer yang anak sedara mintak eji akan usaha carik gak.


kenalah adil dan saksamakan. semalam papa dah suapkan kasih so ari ni kenalah suapkan abang lak, nanti kan abang memendam rasa lak.


mami tukar tempat ngan papa, nolong suapkan kasih, photo ni eji yang amikan. aku tak sedor dah masa ni, duk baring kat katil. aku tak larat sangat dah. rasa cam nak nyerah diri masuk spital pun ader gak dah.




hari kedua ni, abang ngan kasih Alhamdulillah sihat dah sikit, dah tak der muntah bagai lagi tapi doctor nasir cakap, belum sihat betul lagi sebab bila dah cabut air tu mesti muntah balik, sekarang ni menda tu yang cuci segala badan abang ngan kasih. so kenalah nunggu lagi sehari kot.



12 comments:

Big Mamma Bukhari said...

siannya anak2 akak... so, sekarang.. mcm mn dgn diaorang kak? tahniah.. akak pregnant!
jg kandungan baik2 ye!
t pun baru balik dr swiss garden kuantan..
ada gmbar2 kat blog t... :)

Jasfyra said...

harap kedua anak2 akak cpt sembuh..akak pun kena jaga diri ye.tgh peknen tu..

atty's said...

semoga abg ngn kasih cpt sembuh..amin

eya said...

semoga anak2 akk cepat sembuh.

ai said...

Alahaiii..siannye :( tp syukur sebab bebudak tu dah beransur pulih. Akak lak camne? tekanan darah dah stabil ke blom? Aku doakan semoga semua akan kembali sihat..AMIN

Terompah Biru said...

Mudah-mudahan Abang & Kasih cepat sihat bagai johan balik ;D

Kak Rose pun kena jaga kesihatan yerk.. TAKE CARE semuanya...

Shifu67 said...

jenuh le papa, mama, nenek melayan.... hehehe.

teringat masa kecik2 dulu... bila demam... atok pun tanya... nak apa?... slow2 aku kata nak coca-cola / oren F&N... masa tu dpt minum tu dah cukup bagus hehehe

IxoRa said...

Harap2 kasih & abang cepat sembuh...

Susah hatikan klu anak lelama dlm hospital..sabar ye kak...

Take care!

mummYaeesh said...

siannye..kecik2 da warded!
semoga sume cpt sembuh + kak rose gak..sbb stress kot darah naik!

Khas Lysha said...

alhamdulillah dah beransur pulih,.. mmg susah hati biler anak2 x sihat ni..
yang penting kak rose take care ye..

Blushwax said...

Kesiannya anak2 you. I hope they're feeling better now.
Take care!

CuTeMiUt78 said...

alhamdulilah ler.. sekurang2nya ada improvement kan kak

 
template by suckmylolly.com