Wednesday, March 11, 2009

KELAS TAEKWONDO

last nite kami semua antor abang gi kelas taekwondo, semua aku angkut gi, except ejilah dia balik lambat. ni semua usaha nak pujuk abang gi class. abang cam dah tak minat nak masuk plak, jangan buat hal ko abang danish, dah bayar segala mak nenek, tetiba lak tak minat. laki aku cam bengang gak lah, sebab sekarang ni ramai tul kes buli membuli so haruslah anak jantan kena belajar tae kwon do, tapi anaknyer tak minat pulak.


so aku laki bini duk nengok ajelah depa semua duk berlatih


see, kesian kat laki aku tengah pujuk anak sulung dia join sama, abang danish sampai menangislah sebab tak mo masuk, nak gak berkepit kat nenek dier


tapi lepas tu barulah kami tahu, abang danish tak mo masuk sebab baju tae kwon donyer tak der, actually sir tu dah tersalah bagi size, kami tukarkan balik, tu yang abang tak mo masuk, segan sebab semua budak dah pakai baju tae kwon do tapi abang sorang aje tak pakai lagi, tu yang meragam tak nak masuk. ari ni rizal cakap ngan sir tu nak masukkan kasih sekali, tapi dia cakap, tunggu kasih besar sikit aje, kesian, takut teruk kena belasah dibudak laki lak. nunggulah next year baru register kan adiknyer lak.








11 comments:

~~ciklinn~~ said...

owh abg danish seganyer takder baju.... linn pun sibuk nak ngantar aliff masuk taekwando..tpai dia tak nak... huhuhuhuhu dia kata takut... haitsss

lily lotus said...

kesimpulannya lps dpt baju nanti dia nak-lah-kan??

Snakebite said...

pandangan saya.
anak pompuan lagi sesuai belajar aikido. sebabnya, taekwondo memerlukan kekuatan untuk strike the enemy down. pompuan tak ada upper body strength untuk buat macam tu, terutamanya keatas lelaki. pompuan lebih sesuai belajar aikido. sebabnya, aikido tidak memerlukan kekuatan tapi menggunakan teknik untuk balikkan kekuatan penyerang untuk jatuhkan penyerang itu.

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

ciklinn
anak kak rose pun lebih kurang gaklah, hangat-hangat tahi ayam, memula tu nak pastu tak nak

lily lotus
tulah kena tunggu lu, bukan boleh pakai sangat cakap danish tu

snakebite
satu pendapat dan cadangan yangbagus, nanti akak rujuk kat laki akak

Anie said...

elok nih untuk mempertahankan diri..skrg banyak kes buli..

Ena said...

a'ah bagus gak taekwando ni ek..
ena pun nak masukkan anak2 dara ena tapi masalahnye anak2 dara ku pemalu n tak reti bercampo huhuhu camne nihhh

Shifu67 said...

nak bagi danish minat TKDO... mula2 mama & papa kena buat demo dulu kat umah... heeyahhhh.... heeyahhhh...

Y u Z z 9071 said...

bagusla mak ayah bagi support..untung

eddie dewanaga said...

gua penah blajar tae-kwon-do masa sekolah rendah, duduk dlm kem, jadi instructor dia askar jugak, tapi sekerat jln sebab mak gua geram gua ari2 bertumbuk kat sekolah...

masa sekolah menengah cuma ada menuntut silat je... tapi tu la, campur budak2 gangster pulak.

CuTeMiUt78 said...

la..ingatkan napa dia tak nak join.. rupanya takde baju ya.. emmm.. pas ni dah ada baju ok le abg danish tu ya

mummYaeesh said...

yelah mana aci!sume pakai baju t.w.d abg danish tak pakai lak!
takpe kita tunggu baju dia sampai..dia minat ke tak??(berdebar lak rasa!)woohoo..

 
template by suckmylolly.com