Thursday, March 05, 2009

NGADU NASIB

abang danish ni suka sangat duk nyakat adik dier, pantang nengok kasih ralik buat somethings mesti nak kacau. kasih tengah asyik duk main buat colouring, dan satu-satunyer pencil color favorite kasih adalah color pink, so yang pink tulah abang duk amik sorok dari kasih. mau idak teriak adiknyer. selagi adik dia tak nangis selagi tulah abang danish akan nyakat.

so bila nangis, selalunya papa lah tempat kasih duk ngadu nasib, abang lak berani nyakat coz dia tahu papa takkan marah abang. abis kuat pun papa cuma larang, jangan usik baby, tu pun dengan nada yang selembut harus, makanyer abang memang tak gentar langsung bila kasih berlari ngadu kat papa, cuba kalu ngadu kat mami, mau ader yang kena piat ngan rotan

aku nak marah? oh tidakkkk, rasanya takkan ader penyeri kat umah tu kalu tak der yang suka menyakat. satu ari nanti kita pasti akan rindu ngan tangisan, gelak ketawa dan usik mengusik bila anak-anak dah dewasa sok. so biar ajelah depa berdua duk nyakat satu sama lain, biarlah kasih yang asyik duk kena usik, nanti dah ader baby, abang pasti tak usik kasih dah coz abang suka sangat ngan baby. kasih mesti rindu ngan part kena nyakat.


4 comments:

~~ciklinn~~ said...

alahai manja nyer dierrr.....

kak rose sihat ker...

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. biasa la tu kan kak.. penyeri rumahtangga

D.O.U.B.L.E...S said...

biasala tu kan...tu la penyeri rumah....baru meriah kan.

mummYaeesh said...

eee..geramnye..nangis pun shomel!

 
template by suckmylolly.com