Thursday, March 05, 2009

SORRYYER SAYANG


pagi tadik aku kena gi awal kat opis, aku malas nak gi sendiri, aku tak larat, nak gak gi ngan laki aku, tapi pepagi lagi kena kuar. tapi yang paling kesian adalah anak-anak aku, kul 6.00 pagi aku dah angkat mandikan diaorang, soh kiranya diaorang b ersiap awal 40 minit. so memasing masa aku tengah mandikan semua duk pakat katup mata lagi walaupun dah bersiram ngan air bagai. tapi bila duk depan TV, ngadap mickey mouse terus segar bugar mata jadinyer.



ari tu laki aku dah sound, soh anak benti isap susu, dah besar panjang, still lagi isap botol. tapi tulah, aku tak sampai ati nak soh anak benti isap botol, biar abang sendiri rasa nak benti, sekarang ni pun dah jarang melekat botol kat mulut. cuma time nak tito aje. aku tak marah anak aku sebab dulu pun aku berpisah ngan botol susu masa aku darjah 2, so aper salanyer kan, dah mak borek, anak apalagi rintiklah.


kasih mata tarak tahan, dia kan still kecik ni, so dah mandi bagai pun, mata still nak tido. time ni dia tengah marah aku duk amik gambor, orang sibuk nak tido aku sibuk nak snap gambor. kesian lak kat anak-anak aku, semuanya kena mandi pagi giler sebab aku nak gi kerja awal. tapi sekarang ni lagi senang, aku pun dah nengok kasih seakan ikut pael abang, sebijik dah. so sekarang ni aku tak yah susah payah lagi nak kejutkan depa berdua bangun tido bagai. time nak kena gi sekolah, aku cuma angkat abang or kasih terus ke bilik ayor, terus mandi sambil depa duk atas mangkuk toilet tu. gitulah setiap ari, x der lagi tangisan sebab nak gi sekolah. Alhamdulillah semua berjalan lancar dan tiada masalah lagi buat masa nilah, arap-arap kekal cam gitulah sampai abis tahun.



6 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

ermm..mama y bek....beshnyerr...

lily lotus said...

alahai siannya..takpelah once a while lari sket rutin

CuTeMiUt78 said...

wah..bagus2... dah tak jadi masalah ya kak

fara said...

ala.ciany nyew..

wati said...

Bila nak tinggal botol tu bang? dah nak dapat baby nie...

kakngah said...

tak kisah ank tu nk hisap botol smpai bila. kesian nk pisahkn tnpa rela derang. lama2 derang benti sndr. lg pn bagus anak minum susu formula selama yg blh. tmbh kalsium dlm bdn.

 
template by suckmylolly.com