Thursday, March 12, 2009

TAG LAGIKKKKK

ni ader lagi tak berhutang yang belum berbayor, tapi kak rose lupalah, saper yang dah tag kak rose ni,sebab semuanya kak rose copy n paste taruk kat word, so bila ader masa, baru kak rose buat, puas kak rose cari kat comments nyer area, namun sia-sia belaka, apa pun tima kasih pada adik bloggers yang bagi tag ni kat kak rose, kak rose still fening-fening, so kena nunggu masa yang sesuai carik betul-betul balik. tunggu yer dik, nanti bila jumpa, akak will update lah yer.
For all you married people out there! tag your married friends that you want to know about.
When was your engagement?
1 February
When is your marriage annivesary?
1 February
How long have you known your spouse?
7-8 tahun baru kot
where did you meet your spouse?
jumpa kat opis, kerja pun satu opis kan, tapi cinta tak berputik kat opis sebab memasing dah ader yang punya, pas gi family day kat pulau pangkor, naik kayak sama-sama barulah putik-putik cinta pun mula mekar.


How long you date before you got engaged?





ni lah, time duk bercinto dulu, gatai aku sibuk nak duk sebelah abang rizal. time ni tengah bercinta sakan, sari tak jumpa rasa cam nak tercabut jantung. nengok kasut pun dah ilang windu. tak lama rasanya kami bercinta, laki aku nak cepat kawin, serik takut putus cinta lagi



what is your spouse's full name?

nak buek aper nama penuh dia, just call him rizal, okey....





Do you have any children?



kesayangan ku danish dan kasih


Do you have any pets?

tak beraper suka nak bela binatang, fobia-fobia sebab dulu masa sekolah, suka benor kucing peliharaan mak aku tu gi buang ayor kecik kat dalam kasut sekolah, wuhhhaaa esoknyer nangis tak berlagu, tak boleh gi sekolah, kasut bacing giler. kasut aku lak sepasang tu aje, selagi tak rosak, pakailah ko


Do you own or rent?
own

Do you live in the country, city/town

city/town kot

What is your favorite activity you do together?

favorite aktiviti together-gether ngan laki n anak adalah mentidokan diri

how many siblings do you have including in-laws?



emm adik aku sorang ni aje....but plus ngan in-laws bagai adalah bih kurang 10 orang


what mosque do you attend?




masjid ni, masjid kat umah akak lah




is this the mosque you got married in?




akak tak nikah kat masjid dik, akak nikah kat umah


what town is your current address?

kat sini lorrrr

Do you work or stay home?



nak makan kalu kenalah kerja

where did you go for your honeymoon?



honeymoon duit sendiri kat Pulau Pangkor
honeymoon sponsor...syyyyy di satu kepulauan nun jauh di saner......


leave a piece of marriage advice:-


aku pun tak pandai nak bagi advice bagai, baru 6 tahun kawin, tak tau aper jadi sok lusa,

cuma boleh cakap baik senyap tika bertegang urat dan baik diam diri tika kena marah. zip mulut jangan cakap aper pun. sonyap ajo.....

7 comments:

Big Mamma Bukhari said...

begitulah kisah cinta akak ye??

CuTeMiUt78 said...

wah..betul ler kak, senyap ketika tegang...berdiam diri ketika marah..

Shifu67 said...

sesekali kena balohh... buat2 merajuk... tapi jgn lebih 3 hari.... hehehe.... dan ingat.... prinsip "jgn biarkan lebih daripada 3 hari" ni boleh di pakai utk lain perkara juga.... :)

[S]itie [B]Um [B]Um said...

danish dan kasih sgtlah cumil!!!

zino said...

ini tag peribadi ni hehe zino masih lagi pegang rekod tak pernah jawab tag hehe

[-suziey-] said...

hahahaha..kak ros ni kalko la..sy link blog akak yek :)

Rush Murad said...

bagus tips marriage tuu.... ada orang tuuu, baru kita cakap sepatah, dia tembak kita berpuluh2 das... tetiba melenting macam perempuan gila...urrghhh... ehh.. aku cakap kat sapa ekkk? :D

 
template by suckmylolly.com