Wednesday, April 01, 2009

ABANG OH ABANG

Al kisah, malam selasa ari tu abang ader class taekwondo, setiap ari selasa dari kul 8.00 pm hingga 9.00 pm. so dari umah abang cam nak tak nak pergi tapi mengenangkan papa paksa gak soh pergi, maka abang ikut aje. tapi dari umah lagi aku dah tahu abang kalu belajar ni mesti tak ikhlas sebab langsung tak tunjuk minat nak gi taekwondo.

so kira dah 2 minggu tak gi class, sampai aje sir terus bagi baju kat abang. bayaran semua dah dibuat time pendaftaran ari tu tapi disebabkan on off gi class makanyer baju abang dapat lambat sikit.

tapi tulah masalah yang timbul, abang danish langsung tak nak gi training, puas papa pujuk, sampai laki aku pun dah moody nengok pael abang yang memang tak minat nak belajar taekwondo. moncung rizal pun dah mula kelihatan, time ni laki aku dah mula bad mood. tak tahu aper yang anak lelaki dia minat. itu taknak, ini tak nak semuanya tak minat.







dan disebabkan menda-menda cam gini tak boleh dipaksa, maka kami sebulat suara setuju untuk bentikan saja abang dari class taekwondo ni. tunggu abang besar sikit lagilah, mungkin time tu minat abang dah mula timbul. sekarang ni minat abang cuma duk rumah layan tv or games. so sepanjang lam kreter dari kindy ke umah, rizal tak henti-henti duk basuh abang. bla bla bla bla, aku cuma mampu diam aje. abang danish dah kena basuh bagai pun still tak nak gak masuk taekwando, decision abang tetap kukuh.





4 comments:

Dee said...

errmmmm..kalo dipaksa pun xleh..maybe bila dia dh sek rendah nti..ada menunjukkan dia minat apa..sabar jelah rose..

lily lotus said...

teguh betul pendirian abang...in a way bagus gak sikap camtukan

mum of 4 said...

hi salam perkenalan...
like your blog..
interesting...
hope to read more from you...
byeeee...

CuTeMiUt78 said...

takpe la kak.. tunggu dia masuk sek ren plak.. mungkin sekarang ni tak berapa minat kot...

 
template by suckmylolly.com