Wednesday, April 29, 2009

BEKAL FOR ABANG

sejak bulan 2 lagi, abang danish tak nak makan makanan yang disediakan kat tadika abang. Abang danish cakap dah boring. "Boleh tak mama masakkan abang pagi-pagi, abang nak bawak bekal". so menu abang setiap ari akan bertukar, samada mee goreng kicap, mee hoon putih, burger, nasi goreng telur, nasi goreng kicap n macam-macam lagi lah, ikut selera abang. so setiap malam, bfore abang nak tido aku akan tanya, aper bekal abang nak bawak besok. Semalam aku bekalkan abang nasi lemak without sambal lah, walaupun sambal yang dibuat tu manis dan tak pedas tapi lam kepala abang dah set asal sambal aje mesti pedas.


so ari ni anak aku cuma nak bawak telur rebus, tapi abang mintak rebuskan 4 biji sebab nak share ngan member waktu makan nanti.


10 comments:

eddie dewanaga said...

bagus bawak bekal ni ros... kebersihan terjaga, byk sgt kes2 di kantin2 dan gerai sekolah nowadays!!

~~ciklinn~~ said...

bagusnya abg nak bawak bekal gi skull... bagus sgt2..

izah said...

Walaupun penat tapi bila anak dan hubby minta masakan kita nak wat bekal tu rasa dihargai sangatkan...

kojah said...

adeh, terliur nk mkn telor separuhhh masak lak

DatinDiaries said...

wah bestnya makan nasi lemak..siap ada telur rebus lagi ni.....

Lestat said...

teringat masa aku kecik dulu..mesti ada hari² yang aku nak bawak bekal ke sekolah..best wooo.

** Ada teka teki di blog aku..jawapan betul dapat hadiah..tryla.

www.suaramelayumuda.blogspot.com

Blushwax said...

wah....anything for the kids kan?

marinahunny said...

bagus2 abg danish bwk bekal, kita pun rasa selamat bila anak mkn bekal bwk dr rmh kan

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

eddie
dia sorang aje eddie, yang adik dia tak perlu buat, yang abang aje cerewet sikit

ciklinn
dia dah boring makan makanan kat tadikanyer

izah
tul tu 100%

kojah
akak pun telor separuh masak setiap malam bfore nak tido

datindiaries
sekali sekala aje

lestat
tulah, akak masa kecik dulu pun selalu bawak bekal

blushwax
yup betul tu

CuTeMiUt78 said...

wah..bagus la bawa bekal lagi..

 
template by suckmylolly.com