Wednesday, April 29, 2009

SATAY PANDAN INDAH

kat bawah umah aku ader orang baru meniaga satay, murah sangat cuma 30 sen aje satu cucuk. tapi satay dia memang sesuai untuk kanak-kanak seusia abang ngan kasih sebab kecik dan senang nak masuk lam mulut diaorang. Kul 10.00 malam tadi, kasih mengadu kat papa lapar dan nak makan satay. selalunya kami akan beli satay samuri kat Awang Besar, tapi memandangkan jam dah kul 10.00 malam dan semuanya cam bercinta aje nak gi ke Awang Besar. makanya kami cuba beli satay kat bawah.

Alhamdulillah, tak sia-sia mencuba beli satay kat bawah, rupernya boleh tahan gaklah rasanya. sedap dan yagn paling penting, abang ngan kasih bilang satay ni lagi best pada satay samuri sebabnya satay ni kurang garing dan kecik sangat, sebatang satay boleh terus masuk mulut. Lepas ni nampak gayanya setiap malam lah kasih ngan abang soh beli satay ni sampailah dia boring.



see, budak muka happy dapat makan satay kecik, nampak tak magic color tu, tupun baru beli kat kedai runcit, time turun bawah nak beli satay, papa bawak jap gi kedai runcit nak beli air coke, alang-alang dah sampai kedai runcit teruslah amik aper yang patut. Makan satay sambil minum air coke, best, kenyang sangat rasanya.



7 comments:

atty's said...

budak happy dpt makan satay ye

lily lotus said...

uish...murahnya! semoga makin murah rezeki penjual tu jual memurah ginikan

:: p R i n c E s S _ N :: said...

murah laa 30sen....ssh nk dpt tuu..

ratna said...

ala..tomey nyer kasih buat muka mcm gitu.

yantz-yeem said...

sedap nyer satey....sama la kitorang kalo na mkn satay pi awan besar...x pon kat hentian kinrara...

salam ziarah...
jom join contets kat blog saya...

Blushwax said...

ish...now I feel like having satay too!

CuTeMiUt78 said...

wah.. murahnya 30 sen je...sesuai la kan ngan satay tu

 
template by suckmylolly.com