Thursday, April 16, 2009

MASA TERINDAH

minggu lepas, aku asyik mc aje, kepala ni langsung takleh angkat, bangun aje muntah, so dr. marlek soh aku rest aje. duk umah of cozlah menda paling seronok sebab dapat duduk sama-sama ngan anak. ari jumaat ari tu abang mintak izin tak nak gi sekolah, nak neman aku duk umah. aku izinkan abang ngan kasih duk lepak kat umah ngan aku. kami sama-sama layan tv dan makan-makan. Abang payah nak makan nasi, dan tak kira masa kalu rasa nak makan roti canai, harus gi beli kat bawah. sakit-sakit gak, tapi tekak anak aku paling wajib kena jaga. aku turun bawah gi beli roti canai telur for abang, kejap lagi kami nak nengok criter cartoon sama-sama. dah janji dah.

bagi yang tak pernah buat, cubalah korang buat sekali, mesti rasa best dan terasa nak duk setiap ari ngan anak-anak layan story sama ngan anak-anak. aku kalu cartoon cam mickey mouse / barney or yang kejap-kejap tu aku tak layan lah sangat. tak jadi kerja nanti. tapi kalu criter kat HBO or DVD aku mesti layan ngan anak-anak sampai abis. masa paling terindah tika tulah, tika kita baring kat sofa sama-sama layan criter ngan anak-anak. pastu tak henti-henti mulut abang ngan kasih bercakap tentang criter yang tengah nengok. dan aku perasan anak sulung aku paling suka nengok tv kalu ader yang neman sampai abis criter. actually aku dah pratik menda ni sejak abang kecik lagi dan menda ni senang bagi aku sebab aku hantu tv, tapi keseronokkan tu makin bertambah bila abang dan kasih semakin besar dan semakin pandai bercakap. aku jarang bagi abang ngan kasih layan tv sorang-sorang sebab aku pun hantu tv, aper criter anak aku nengok mesti aku boleh layan sampai abis, especially Mr. Bean. tak suka-tak suka pun, ralik gak bila nengok.

dan sekarang penyakit tu dah berjangkit pada laki aku, asal dia tekan button 411 or 413 ader cartoon aje, mesti carik anak-anak dia ajak layan sesama. kalu idak dulu, nengok 15 minit sama-sama pastu tak tahu lah maner ilang laki aku. sekarang ni kalu nengok info lagi setengah jam cartoon nak mula, rizal mesti turun bawah carik jajan, nak mengunyah time nengok ngan abang n kasih. sekarang ni minggu story garfield kat channel 413 dan stuart little kat 411. semua story ni pun anak-anak aku dah nengok kat DVD tapi kata depa tak sama bila ader tayang kat TV. kat atas tu gambar ubi kentang goreng taruk kicap khas untuk anak dara rizal.



sekarang ni kalu kasih tak mo makan nasi, jalan paling senang goreng ubi kentang taruk kicap, habis sepinggan anak aku duk makan.





2 comments:

ai said...

uik! letak kicap ye??? leh try ni..(kang bukan anak, aku yg lebih! hihihi)

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..lebih kurang ngan mirul je.. skkee mkn kentang goreng tu.. letak kicap

 
template by suckmylolly.com