Thursday, April 16, 2009

SERIKKKKKKKKK

ari isnin ari tu, aku teringin nak makan ikan bakar, tak kiralah kat maner pun, asal aku dapat makan aje, makanyer dengan segara rizal bawak aku sekeluarga except ejilah, dia kerja, gi makan ikan bakar kat ngan pasar keramat. aku lum pernah lagi makan ikan bakar kat sini.
tapi mak oiii, ikan bakar dia memang sodap. rizal amik cencaru, mami amik terubuk aku amik pari, anak-anak makan sup yang dah disediakan pakej ngan nasi sekali.


actually si rizal ni dah serik kalu tak tunaikan permintaan aku sebabnyer dah dapat pun padahnyer. dulu masa aku pregnant anak sulung, aku teringin nak makan satay kajang. so berhari-hari aku soh rizal gi beli, tapi time aku nak tu time bukan cuti, so bercintalah member tu nak gi beli kat kajang. sebab aku tak nak kat maner-maner kedai, nak kat kajang aje. alah bukan selalu pun aku mengidam, sekali sekala aje. pastu dia tipu aku, dia tak beli satay kajang tapi dia gi beli satay keramat. aku bukannya bangang tak tahu beza satay keramat ngan kajang. dia beli gak satay kajang tapi time aku dah tak hingin lagi, time aku mengidam tu tak ndak lak dia gi beli, sudahnya bila abang danish lahir sampai ke ari ni, air liur abang danish selalu menitik tanpa disedari.
Memula tu, laki aku degil, dia tak caya, dia cakap tak der kena mengena air liur tu meleleh ngan satay yang aku tak dapat makan. tapi sekarang abang danish dah 6 tahun, air liur still nitik sekali sekala tanpa disedari, pastu semua sedara duk cakap, "ni mesti ader menda yang aku tak dapat makan masa pregnantkan abang" sekali ko lepas tu barulah laki aku percaya. tulah dulu ikut cakap budak opis dia yang duk bagi nasihat tak betul, katanyer orang pompuan kalu tengah mengandung ni banyak mengada-gada, nak tu lah, nak nilah, jangan dilayan sangat. tulah hasil dari tak layan satay kajang, abang danish yang dapat habuannya....
sekarang ni, aper aku hajat aje melompat terus gi beli. tulah padahnyer, dengar lagi cakap member. yang menanggungnya anak sulung aku. kadang-kadang member ni pun salah bagi nasihat.


2 comments:

neezareef said...

dulu masa anak 1st mmg ikutkan kehendak nk mkn itu ini..
anak kedua ikut kan jugak..tp ttp meleleh air liur..hehe..

lgpn kalo nk tmbh gg kot mmg gitu

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. masa tu kan takde pengalaman lagi kak.. makanya ikut je la ckp member kan

 
template by suckmylolly.com