Friday, June 19, 2009

HOSPITAL

mana tak gemuk, breakfast aje aku dah belasah makan nasi lemak ngan macaroni. aku tak sempat breakfast kat umah aku makan kat cafe spital ni.

ari jumaat ari tu aku ajak kasih neman aku gi hospital, ni kali kelima aku gi spital. kali ni pun laki aku tak leh nak neman gak. dia outstation gi Lumut. so yang neman adalah si anak dara, aku tak leh bawak dua-dua sebab nanti bila masuk bilik doctor, tangan anak-anak aku cepat aje nak pegang tulah, nilah. doctor nak scan pun payah.


tapi bila abang nyer tak der, kasih jadi anak gadis yang sebaik mungkin, cakap pun main bisik-bisik aje. langsung tak pandang playland yang ader kat situ, tetap setia duk sebelah mama dia gak. memang aku bagi 5 bintang lah sebab terlalu baik dan tak nakal langsung. Tapi cuba kalu abang danish ader, terus dunia ni jadi ana yang punya lah.


sekarang ni berat badan aku pun dah bertambah, tak pernah berkurang lagi. setiap bulan walau camner gak mesti naik.

  • first month - 7/3/2009 -weight 53kg
  • second month - 23/3/2009 -weight 57.0kg
  • third month - 5/5/2009 - weight 61.5kg
  • fourth month - 23/5/2009 - weight 62.3kg
  • fifth month - 12/6/2009 - weight 64kg

nak nunggu 9 bulan mau rasanya 80 kg nih.



14 comments:

atty's said...

nasib kasih ade teman mummy..

HappyIrfa said...

takutnya bila berat dah naik.saya chk bila tau peknen dah 70kg..
agak2 dah smpi ari nanti berapa kg yer?

neezareef said...

haruslah k.ros..smpai 9bln tu lg 3mth hehe...

asal ibu n anak sihat ckplah

Softtouch [Hanim] said...

kasih xde kwn tulah dia baik..Elok jugak kak nnti doktor tersalah scan plak..he he he..Xpelah nnti bila dah bsalin, mesti turun punya berat.Jgn risau k

:: p R i n c E s S _ N :: said...

huhu..xpe laa..jnji bahagia...

mama idzareef said...

u tgh peknen yekk...bestnya...bilela blh berbaby lagi nie..huhu..;p

Ryana said...

berat naik pun moga2 sihatla hendaknya ye kak.. : )

MULAN said...

aiikk.. kita yg tak ngandung ni berat 62kg camna tu.. (tulang rangka berat kot..)

takpe, makan utk 2 orang tu.. makan le, nanti lepas keluar baby mesti cepat turun tu..

nURmALa mAZLan said...

akak...
kejap je dah 5 bulan kan
rasa cam baru je baca entry akak yg alhamdulillah tu..ehehe~ take care kak ros..

Diamilikku said...

alamak kak...
saya nyer berat langsung tak naik2 dah masuk 6 bulan nih

Y u Z z 9071 said...

takpela kak...

baby nak makan...

nanti lepas pantang diet habis habisannn

ai said...

Takpe la gomok pon kak...dah nama pon bunting. Akak take care k...

lily lotus said...

takpe sis, yang penting baby klua nnti sihat n gebu just like u

CuTeMiUt78 said...

wah... sungguh ayu kasih ya.. heh..heh..heh.. rajin duk temankan mama dia.. heh..heh..heh.. takpe kak..janji akak sihat sudah..:D

 
template by suckmylolly.com