Thursday, July 02, 2009

TERIMA KASIH

semalam dan semalam dan semalam yang lepas, yang lalu adalah hari-hari yang emosional. cepat benar tersentuh, cepat benar tersentak. tapi bila balik umah, pandang muka anak-anak, rasa-rasa emo tu terus hilang.

dalam sibuk emosional terlupa lak nak ucap terima kasih. terima kasih banyak-banyak kepada anonymous yang bagi comments biarpun menusuk kalbu tapi itu mungkin cara anonymous menasihati dan memberikan pandangan. bila rujuk pada laki aku, dia cakap, setiap orang ader cara tersendiri untuk nasihat orang, samada dengan cara berbisa or lembut, terpulang pada cara memasing. Apapun semua tu tak perlu diambil kira, tak perlu diambil pusing sebab yang penting kita jaga keluarga sendiri, itu yang penting. setiap orang yang idup kat dunia ni berhak untuk menyuarakan pendapat, cuma penerimaan orang sahaja yang berlainan, kalu berjiwa kental, okeylah, semua boleh ambil mudah, tapi kalu jiwa tak kental cam aku ni, semuanya akan jadi emo tak abis-abis.



sib baik ader anak-anak yang sentiasa memberikan senyuman tak kira masa


apapun, terima kasih sekali lagi pada anoymous tu, aku ni cepat benor melenting, tengah nak marah semua rasa nak taip, balik umah, ngadu kat rizal baru semuanya lega. baru semuanya okey. sekarang ni yang aku pegang cuma "biarlah orang nak nasihat or nak kutuk ke, semuanya didahuluinya ngan ucapan terima kasih banyak-banyak kerana prihatin pada hidup kita sekeluarga, namun aper yang penting adalah jaga keluarga aku"


terima kasih daripada kami sekeluarga












10 comments:

Siti @ nurie said...

alahai budak berdua ni..rapat bukan main...semoga dia org rapat sehingga ke akhir hayat....

Khas Lysha said...

bagus kak rose berfikiran positif.
yg penting anak2 adalah penawar segalanya. jgn tension2 kay. nnt bby pon tension.. :)

missdiya84 said...

takpe kak..

yang penting skali akak jage family baik2..

nad suke je nengok anak2 akak..
dowang penuh dengan kasih sayang yang tak tergambar..

nURmALa mAZLan said...

tu la kak...
manusia ni pelbagai ragam
ada yg bg pendapat cara gitu.. ada yg cara gini
sma gak cam penerimaan..
ada yg leh teri..ada yg x boleh
tapi yg sebenarnya, kita kena tau apa yg kita buat..

sama la kak dgn apa yg kita tgh alami skang ni
bila kita lewat period sket
org dok cakap
pregnant la tu..confirm la dah berisi tu
diorg macam bg hope pulak kat kita
tp bila check x de..frust tau..huhu~

atty's said...

kan main abg ngn Qaseh..elok je dua bdik nie..

betui tu ros..setiap org ade pandangan memasing ..yg baik rose ikut ..yg tak elok bior..

watie said...

salam kak ros.. anak2laa penawar suka duka kan kan kan kak ros :)

lily lotus said...

abaikan mereka2 yg bawa bad energy ni

odie said...

salam kenal... saya baru menjengah blog ros nih... saya link kan blog ni yer... blog saya, arediya.blogspot.com

julia hanizam said...

apa ceritanya ni plak kak? sorilah sy baru lepas berpantang &barulah berpeluang nak baca blog. its okay.. jgn ssh hati banyak2, bak kata pepatah; tak mati dek keji dan tak hidup dek puji pun.. mmg adatlah, rambut sama hitam hati lain2.. apalagi cara sesseorang jaga family memasing. Klu rasa pandangan tu tk betul, pedulik je apa org nak kata asal tak memudaratkan akak sekeluarga, ok lah tu. lebih2 lagi dlm keadaan pembawakan budak mcm akak ni.. pikir2 sgt boleh jadi stress plak nanti. so do take care& have a gud rest ya!

CuTeMiUt78 said...

bagus gak.. biar kan la mereka2 tu.. yg penting akak happy ngan family akak

 
template by suckmylolly.com