Monday, August 10, 2009

PUTRAJAYA

sekarang ni, setiap minggu kami akan gerak gi Putrajaya sebabnya cousin aku baru aje dapat kerja kat Kementerian. datang pun jauh dari Terengganu, kira naif lagi lah pasal kolumpo bagai ni. so sebagai satu-satunya cousin kat kolumpo yang dah kawin, kira jadi tanggungjawab aku lah untuk pastikan budak ni okey kat Kolumpo. nama pun budak baru belajor duk kolumpo. Setiap hari jumaat petang aku akan amik cousin aku kat Puduraya, bab naik bas ateh dah pandai sebab naik ngan member coz semua sibuk nak balik kampung, balik ke Putrajaya aje aku antor sebab kesian lah dia nak soh naik bas sorang-sorang.


time ni aku gi antor ateh ke Putrajaya, sementara tu kami semua singgah jap kat pesta Flora ngan aderlah menda lain kot kat sini

anak aku??? biasalah pantang nampak mainan, sediakan duit aje. kalu idak ader yang moncung 14 depa. Emak aku memanglah bising, asyik manjakan anak belikan toys aje. Tapi kalu bapak dier boleh beli rokok 2 bungkus satu ari, takkan mainan pun tak leh kan. lagi bagus kalu duit rokok tu bagi kat anak beli mainan.






so cousin aku yang baru duk kolumpo ni adalah yang pakai tudung pink, aku panggil dia ateh aje, sebab masa baby dulu dia putih melepak, sekarang pun putih gak, so dari kecik mak aku jaga budak ni sampailah dia tadika. so aku sekeluarga dah biasa panggil budak ni ateh





3 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N x pnh pon tgk ni..time bile ade sis??

nURmALa mAZLan said...

wahhh
sepupu akak dapat kerja kat gov
best nyer
nak jugak..
apply je lebih
tp x dapat2

Mak Su said...

aiyo, gayatnyer kot nak naik belon-belon tu, tapi xcited ek

 
template by suckmylolly.com