Thursday, November 12, 2009

KFC


asal demam aje, anak-anak aku pasti tak lalu nak makan nasi or aper sahajalah yang terhidang kat umah, semuanya nak makan fast food tak kira lah pizza ke Md or KFC. asal terlintas di ati diaorang berdua, itulah yang kena beli. sib baik umah aku dekat ngan segalanyer. maka bolehlah ditunaikan permintaan anak-anak aku tu dengan pantas dan segera. Kali ni selera budak-budak bertuah tu nak makan KFC. macam-macamlah yang dia duk order....



tukang belinyer???? of cozlah eji sebab laki aku always balik lambat. kalu tak nyusahkan mak sedara dier saper lagi. Aku soh order pizza or md aje sebab senang tak yah menapak gi beli bagai. tapi kali ni selera anak-anak aku berpihak pada KFC. makanyer kenalah adik aku gi beli gak. dekat aje ngan umah aku tak yah naik kreter bagai, jalan kaki aje.



disebabkan dua-dua berada dalam situasi yang tak sihat, maka toys percuma yang dapat pun budak-budak tu tak heran. yang diaorang duk terkam aper-aper hal nak makan sampai kenyang lu. Bak kata laki aku anak ngan mak sama aje tak kira waktu, air coke tetap wajib. cam aku gaklah, pantang memanglah berpantang lah sangat lah kononnya, tapi kalu coke ader depan mata, segala pantang ku tolak tepi. Itu aje yang aku duk merayu kat mak aku, jangan minum air gas depan aku, tak tahan aku nengok. mesti kena minum gak, pastu tak dapat seteguk, kena berteguk-teguk baru lega rasanya.

3 comments:

Nur Syazwani Mustafa said...

hahaha...kalo dh adict coke,mana blh seteguk dua ye...mst mau smpai abess..sian budak2...musim buah,musim demam...kan....

Cik Amy Sensei said...

eemmmm....dah lama tak makan kfc...huhu

CuTeMiUt78 said...

tak pe la kak.. janji diaorg nak mkn kan.. sib baik dekat.. tak yah nak naik keta bagai..wallaa.. dlm pantang2 pun.. masih gak blh minum coke ya kak

 
template by suckmylolly.com