Thursday, November 26, 2009

LOMPAT TIKAM



aku agak boring kebelakangan ni kalu takder kerja nak buat, apertah lagi kalu baby cinta tido dan lebih-lebih lagi abang ngan kasih tak der homework. takkan nak ngemas bilik aje 24 jam, boring gak. so semalam aku mintak tolong mami ajarkan buat kuih lompat tikam, favorite laki aku kala bulan pose.

Banyaknyer mak aku yang buatlah aku cuma belajar camner nak buat aje. Lapisan putih ni buat kedian, memula tu buat lapisan ijau lu.





siap lapisan ijau, bekukan kejap, dah beku baru taruk lapisan putih kat atas.





nah siap, kuih lompat tikam dan dimakan ngan kuah yang dibuat dari gula melaka.





see, laki saya cakap sodap.....................................itu bukan jari aku tapi jari dia sendiri. memanglah sodap sebab 70% mak aku yang buat aku cuma nolong belajar lam 30% aje.


2 comments:

zlan said...

tu makann popular kat kelate tu....n3 sebelum ni ada saya letakan pasl kuih mueh kelate...heee mmg sedap tu...dengan manis nye....meleleh air liur ni...

CuTeMiUt78 said...

eemmmm best kan.. takpe pas ni more akak la yg buat.. mesti lagi sedap dan abg rizal lagi skeee..

 
template by suckmylolly.com