Saturday, November 21, 2009

PERSEDIAAN



horray, kami dah dapat surat kemasukkan abang ke Sekolah Rendah Pandan Indah, 21hb abang ader exam untuk menentukan kelas maner yang abang layak. Abang yang nak masuk darjah satu aku lak yang excited. Dapat surat aje aku terus call rizal mintak dia jangan kerja hari sabtu, mintak tolong sesangat.


Semalam aku cuma update satu enty aje sebab aku busy sikit ajar abang buat matematik so kesempatan yang aku ader walaupun sehari aku gunakan sebaiknyer untuk ajar abang. malam lak lepas abang ngaji sambung balik ngan ulangkaji bahasa melayu dan english. harap-harap nanti time exam abang dapat buat.



Tapi nak mintak belajar pun bercinta sebab memula tu rajin sangat, excited sangat budak ni, pastu bila dah masuk sejam mulalah mengeliat saner mengeliat sini, aku terpaksa guna taktik lama, kalau abang rajin buat ulangkaji nanti mama akan belikan ikan laga kat abang.

kisahnya masa balik kampung ari tu, kat longkang belakang umah abah ader banyak gaklah ikan laga, pak ngah dia tolonglah tangkap, so dapatlah kira-kira 5 ekor, tapi pastu bila nak buat balik kl papa tak bagi jadi nak tak nak abang kena simpan hasrat tu, lama kelamaan abang pun dah lupa pasal ikan laga, so sekarang aku yang ingatkan abang balik pasal ikan laga tu, nak tak nak abang kenalah rajin ulangkaji sebab nakkan ikan laga.


4 comments:

ratna said...

good luck to abang.. buat bebetul kay.. mmg kita sbg mak pak selalu excited lebih..first experience la katakannnn.. do your best abang!!

aNIe said...

Mestilah excited Rose...first child masuk sekolah kan? Harap dia berjaya ditempatkan dalam kelas yang terbaik...

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

horaay abg da masok skool ekk
lambt lagik nk merasa ehehehe

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik.. taktik mesti menjadi punya kan kak.. good luck abg

 
template by suckmylolly.com