Friday, November 20, 2009

SELAUT BAJU



25 hari lagi tinggal aku nak masuk kerja. aku masih lagi malas nak kuarkan semua baju untuk dipakai after abis pantang dan tuk pergi kerja. so ari ni aku bertungkus lumus dari kul 6.00 pagi sampailah ke petang, abiskan semua baju-baju yang perlu dimasukkan kembali ke almari dan simpan kembali baju aku masa pregnant 9 bulan ari tu. Time aku pregnant ari tu aku simpan semua baju kerja plus baju hari biasa dan kuarkan baju pregnant, sekarang ni sebaliknya pulak. Tulah payahnyer kalu tak ader bilik baju sendiri, actually aku perlukan satu bilik untuk letak semua baju-baju aku yang selaut tu. tapi umah pun tak besar, bilik pun tak banyak, makanyer kenalah simpan dalam beg pastu letak bawah katil.



ni dari almari pertama, almari kedua dan ketiga aku tak usik lagi, aku dah naik rimas nengok baju selaut ni. tapi nak buat camner aku memang gila beli baju. dulu aku punya kegilaan lagi teruk, zaman anak dara dulu tanggungan pun tadok, kerja aku beli baju aje memanjang, pastu aku akan tulis lak kat dalam diari hari ni pakai baju aper sebab aku tak akan pakai baju sama lam masa sebulan.

tapi sejak dah jadi bini orang, kegilaan tu telah pun berkurangan walaupun tak banyak tapi boleh dibanggakan jugaklah sebab tak segila zaman anak dara. sekarang ni kegilaan tu tertumpah kat adik aku. Kegilaan aku dan beralih pada baju anak-anak, especially untuk anak pompuan. Contohnyer cam raya aidil fitri ari tu, aku berhabis sakan, sampaikan sehingga ke ari ni pun ader lagi beberapa helai baju raya yang anak-anak aku belum pakai, dah kuar sorang lagi pompuan ni jawabnyer laki aku tido taruk tangan atas dahilah......


11 comments:

♥chentaMAYA™ said...

gile banyak baju~

ratna said...

banyaknya bajuuuu..

Rash said...

ala2 confession of a shopaholic nih... huhuhu... gile fenin tgk baju2 smpi kelantai tuh...

ikiqzana said...

mak aii.. bnyk nyer baju.
sama la gan zana.. dulu gan skrg pun asik nk membeli baju je.

biasa la kan org pompuan.

Nurhayati said...

aduh.. yati kalau bab2 kemas ni yg paling letih.. huhuhu

IxoR@ said...

mmg selaut....

tak berpeluh-peluh ketiak akak mengemas tu...hehehhee....

time macam ni, selalu terbayang...kan syokkk klu ada bibik!

kan...kan...kan....?

:P

Cik Puan*PIE said...

kak gile selaut baju2 akk ni...jeles sy tau...
*nnt kasih ngn cinta leh pkai bile dh beso..hehe

lily lotus said...

tu dia..siap tulis kat diari pakai baju apa..kagum2

Nur Syazwani Mustafa said...

umanggaiihhhhhh.....mmg selaut...hahahahah....suka nya dpt bli baju byk2 mcm tu.....

Diarihatiku1976 said...

wahhh.. dah slimmm leh boleh melaram balik baju lama kan... chaiiiyokkk...

CuTeMiUt78 said...

wah.. banyak je baju akak

 
template by suckmylolly.com