Wednesday, February 03, 2010

ABANG DANISH


  • ari isnin hari tu kan ari wilayah tapi selangor kena kerja ngan sekolah. begitu gaklah ngan sekolah pandan indah, anak sulung aku sekolah cam biasa, abang memang tahu ari isnin ari tu, aku tak gi kerja sebab aku tak bersiap still pakai baju tido agi waktu abang nak turun bawah.

  • abang pun tak mintak aku antor ke sekolah, abang dan suka naik van bersama ngan aliff n azrey. aku cuma antor kat bawah aje. tapi time lunch aku gi senyap-senyap, cuti cam ginilah harus amik kesempatan, aku nak nengok aper yang anak sulung aku buat time rehat.

  • aku naik kat tingkat 2, bangunan sebelah kelas abang, nengok dari atas, aper yang anak sulung aku buat, dari atas aku dapat nengok yang abang danish duduk kat depan dalam satu kumpulan, satu kumpulan ader 4 orang. 2 pompuan, 2 lelaki. Alhamdulillah nampak cam abang tumpu perhatian aper yang cikgu kelas tu duk ajar.

  • pastu time rehat aku nengok abang beratur lam barisan n then terus menuju ke kantin, sampai kat saner abang beli hot dog satu + air sirap, abis makan abang terus gi koperasi beli pemadam. anak sulung aku ni setiap ari kena beli pemadam coz stiap ari gaklah pemadam abang hilang. sampai ke sudah abang tak tahu yang aku duk nengok abang dari kejauhan. aku gi sorang aje, laki aku sibuk kat workshop. member tengah duk giler nak tukar sport rims.



balik sekolah, aku nunggu abang kat bawah, naik atas cuma antor beg pastu terus gerak gi mid point, as usual lah kan, bila aje mak dier ader kat umah tak korje, haruslah kena ikut abang carik toys, carik toys. tu memang wajib dari dulu hingga sekarang. Bila laki aku sound jangan ikut sangat kehendak anak-anak, jawapan aku lagi senang, daripada membazir beli rokok RM10.00 satu kotak setiap ari (tu kalu sekotak kalu dua tak RM20) baik belikan toys untuk anak-anak.


  • kalu dah beli untuk abang, untuk kasih pun kenalah ader sekali kan, kenalah adil dan saksama, for kasih tak yah beli toys beli pencil color ngan lukisan dah cukup buat budak bertuah sorang tu. untuk abang danish kalu tak ben 10 harus transformers.
  • bayangkan kalu ari sabtu n ahad cuti pun kena belikan toys gak untuk abang. kalu ari sabtu ngan ahad tu yang murah pun tak per asalkan mama belikan somethings for abang, tapi kalu hari cuti-cuti umum cam tahu-tahu kena beli yang mahai sikit.
  • tapi tak perlah untuk anak sebaik abang, aper pun mama sanggup belikan. semlam aku balik dari kerja, mami story kat aku abang danish siap basuh sendiri baju sekolah, seluar sekolah ngan kasut sekolah n stokin, basuh tangan lagi, bersungguh-sungguh abang duk sental baju sebab baju sekolah abang memang kotor yang amat, walaupun tak bersih tapi harus dihargai sesangat. balik tu as usual, aku kena basuh balik tapi kena sorok dari abang nanti kan abang terasa ati lak, penat lelah abang tak dihargai oleh mama. Bila nengok abang danish ni terus terasa macam nak sangat lagi anak lelaki, rasa cam orang yang ader banyak anak lelaki tu beruntung sangat sebab anak lelaki ni rasanya lebih manja ngan mak dier. so korang yang tak dapat anak pompuan lagi, bila beranak asyik kuar lelaki aje, korang patut rasa bertuah sesangat sebab anak lelaki ni best, semuanya dia nak criter kat mak dier. pastu bila dia hug n kiss kita rasa cam best sangat dunia kita. Anak pompuan pun best tapi anak dara aku tu suka buat hal sendiri, tak suka sangat berceloteh cam abang danish, agaknyer dia ikut bapak dier, pendiam n tak banyak cakap.


2 comments:

[[~R*i*Y*s*E*s*L*a*D*y~ ]] said...

huhu..ala..so sweet la your son..

Ibu to AqiF n ImraN said...

Kak rose..i guess its true sbb anak i both lelaki..and yes mmg manja n close to me rather than their dad...so kena tunggu turn dapat baby girl tgk camana pulak :)

 
template by suckmylolly.com