Wednesday, July 01, 2009

TESCO

setiap bulan, beli barang yang sama, kalu bertambah pun satu, dua, tiga, barang sahaja tetapi jumlah perbelanjaan barang kering setiap bulan makin bertambah. setiap kali tukang nak kuar duit tanya aper yang banyak sangat, jawapan simple aje, anak-anak dah besar, macam-macam depa nak makan.

masa kat TESCO, abang laju aje pilih robot transformers, semua nama anak aku ingat optimus prime lah, bumblebee, starscream ngan ironhide, yang kat KFC abis dah aku balun, yang tinggal sekarang kat Petronas aje belum beli. ari minggu ari tu rizal dah belikan robot kat kedai mainan kat umah aku, 4 set abis rizal beli sebab nak pujuk abang gi sekolah, Alhamdulillah perjanjian antara papa ngan abang berjaya, takat 3 ari ni, abang tak der masalah lagi gi sekolah, gi dan balik pun dah happy, balik pun tak sabar-sabar nak main ngan robot transformers. masa kat kedai toys ari tu, rizal bagi kebebasan kat abang pilih yang mana berkenan di ati, yang penting perjanjian dibuat, kalu papa beli robot yang big-big, abang kena gi skool. dan arap-arap perjanjian ni akan kekal sampai ujung tahun. InsyaAllah.


dan anak dara sorang ni sibuk lah sangat duk pilih barang mainan, bih kurang kat 1/2 jam lah kitaorang duk nunggu kasih pilih, tapi pilih punya pilih satu barang mainan pun kasih tak pilih n as usual kasih beralih ke pencil color ngan colouring book.


ingatkan beriya duk pilih, nak lah beli anak patung barbie ke, alat mainan masak-masak ke, tapi dalam hati aku biarlah kasih pilih patung barbie, aku suka sangat kalu anak pompuan main mainan barbie ni, masa kecik dulu telan air liur aje nengok barbie ni, mahal sesangat, sekarang ni kira harga bolehlah, tak derlah mahal zaman aku dulu, zaman memula barbie nak famos. dah ader anak pompuan ni, nak lah nengok anak pompuan main mainan barbie ni, barbie ni kan ader macam-macam, tapi tulah kasih memang tak suka ngan anak patung. langsung tak pandang, pegang pun tak nak. puas duk asuh soh main ngan mainan anak patung, eji ader gak beli tapi bila dapat dia happylah, tak sampai seminit, langsung tak usik dah. di biarnyer merata atas lantai, pastu kalu aku usik nak bagi kakak kat depan umah, laju aje dia jawab "bagilah, kasih memang tak nak pun"



4 comments:

HappyIrfa said...

salam kak rose..
saya nak komen psl perangai anak lelaki dan anak pompuan.sbb anak saya pun sama.cuma sy mmg garang ngan anak.suami yg berlembut.
terbalik pulak kan?sbb anak lelaki ni manja lebih,cuba jgn layan sangat..lama2 oklah tu.hehe,tp saya tau mesti akak x smpi hati kan?cubalah,supaya dia tahu bukan kita x nak ikut cakap dia,tp sesekali dia kena ikut cakap kita terutama bab belajar dan sekolah..maaf ye,itu komen saya je

Siti @ nurie said...

sila buat keje umah yerk...gi jengah blog siti

lily lotus said...

tu dia aihhh baru groceries tu

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. biasa la kan kak, klu bab belanja tu.. pandai kasih ya..

 
template by suckmylolly.com