Sunday, November 01, 2009

ALPA SEKETIKA



aku asyik melayan baby cinta, sampaikan alpa seketika perhatian buat kasih yang teramatlah manja ngan aku. Abang danish tak aderlah menagih perhatian sangat dari aku sebab dia memang rapat giler ngan mami. so aper-aper hal abang tak leh kalu mami tak der. Kasih lak pantang kalu aku tak der or tak bagi perhatian.



Time ni kasih mengadu kat aku yang aku dah lama tak dodoikan dia tido, aku dah lama tak tido ngan kasih, aku dah lama tak mandikan kasih, aku dah lama tak suapkan kasih makan, aku dah lama tak makan sepinggan ngan kasih, aku dah lama tak siapkan kasih dan paling penting aku dah lama sangat tak korek telinga kasih. Rasanya baru 19 hari aku tak buat semua tu sebab mami tak bagi langsung aku buat kerja, mami soh aku berehat aje. Duk depan internet pun cuma sejam sehari aje sebab tulah entry tak banyak, aku tak dibenarkan duduk lama-lama kat kerusi nanti sakit pinggang.



bukan menangis sebab kena buat homework, kasih tak der masalah buat homework sebab dia memang rajin buat homework. time ni dia tengah mengadu tentang kealpaan aku sebagai ibu kepada anaknya yang bernama kasih. Aku memang tak sedar aku lebihkan baby cinta. supposed biarlah adil dan saksama.




janji seorang ibu pada anaknya untuk tidak lagi alpa kepada anak-anak yang lain. aku slow talk ngan mami cakap, kasih takkan faham kenapa aku tak tumpukan perhatian pada kasih, kasih tak akan faham aper makna pantang, kasih tak akan faham kenapa aku lebihkan baby cinta. so lepas ni aku tak leh ikut cakap mami sebab ader anak lain yang memerlukan tangan aku untuk buat semua tu walaupun keadaan aku tak mengizinkan untuk buat kerja yang berat namun untuk abang ngan kasih segalanya mama akan turutkan. mami tak izinkan aku carry kasih ngan abang sebab aku kan operate, pinggan sebiji pun mami tak bagi aku pegang. apatah lagi nak mandikan anak sebab takut aku sejuk, aku kena berada lam keadaan panas sentiasa, biasalahkan orang tua pantang betul-betul cuma aku yang dah moden sikitlah kononnya tak hiraukan sangat soal berpantang bagai ni.




3 comments:

ai said...

Alahai.. :(

CuTeMiUt78 said...

sian la kasih... tapi kadang tu.. org2 tua ni, memang kan kak.. nak anaknya sihat kemudian hari..jadi kena la ikut..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

ai
cutemiut78
tulah kesian tul

 
template by suckmylolly.com