Tuesday, November 17, 2009

CONGRATULATIONS


Dear my lovely cousin, Dar.........

Congratulations on your new arrival! we're all so happy for you!!!


congratulations on your new baby boy. Aku doakan agar Allah S.W.T give you wisdom, patience, guidance, strength, good health and daily provision. Aku excited giler dapat berita from Ayahsu that your baby boy has arrived healthy and that you are doing well also.


How perfect!!!! anak kita sama tahun cuma lain bulan aje. Dar, bisik kat telinga baby yang Cinta just waiting for him.




Aper aku beli kat pasar Chow Kit???

Nilah diantaranya, memula tu aku beli bunga serba sikit buat mandi, tapi aku tak snap lah gambor bunga sebab aku terus buat mandi. Mandi bunga ni tak der ikut maner-maner adat pun, saja mami soh aku mandi seminggu sekali kasi badan aku wangi dan segar bugar gitu. So yang ni memang aku buat seminggu sekali.

pastu aku beli daun sirih yang ni semua kaum wanita tahulah aper kegunaannya. Beli biji manjakani, aku buat sendiri, pakai yang original, aku tumbuk kasi halus pastu gaul ngan nasi panas-panas pastu makan ngan ikan haruan.

pastu aku beli ragi, yang ni taruk kat perut kasi perut aku yang buncit kecut........ragi ni aku pakai waktu nak tito aje, siang aku pakai yang lain......

pastu aku beli kunyit......


mak aku akan buat air kunyit kat aku 3 hari sekali. itulah antara serba sedikit yang aku makan dan minum ketika berpantang. as ai told bfore, aku tak berpantang cam orang lain sangat, ala kadar aje, so tak leh nak ikut aku sangat sebab aku bukan beranak normal. beranak normal kalu banyak giler nak kena jaga dan berpantang pun kena betul-betul, dan banyak juga ubat or akar kayu yang boleh dimakan.

korang yang beranak normal supposed bersyukur sangat pada Allah S.W.T kerana banyak yang boleh korang buat untuk kempiskan perut, macam-macamlah bukan macam aku banyak menda tak leh buat sebab operate, salah satunya, wuhhhhhhhhaaa tak leh bertungku.....


6 comments:

Jasfyra said...

mak saya pun buatkan air kunyit tu kak..saya pun telan je la..hihi

lily lotus said...

congrates to ur cousin ;)..sepasang plak dgn u ekk..hehe

liwaniel said...

first time wanie tgk manjakani..gitu rupanye..

wanie pun takde lpantang sgt..sekarang dah habis pantang, tapi berat tak turun2...huhuhuh

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

jasfyra
samelah ngan akak, telan aje

lily lotus
tulah boleh berbesan sok-sok

liwaniel
samelah ngan akak, lambat tul nak turun kali ni

Nur Syazwani Mustafa said...

wani dlu lgsung x pntang akakk..siap mkn mchicken lg tau...salin operate gak...nasib waktu ngandung prut kecik....kalo x,ngn x jaga nya...mau boroi smpai tua...huhuuh...jg dri sndri je time tu....mak xde...mak mentua pun xde...huhu....nasib x salin normal,kalo x,sape nk tlg siap tungku sume kan......tu tgk akak cite dlm ni,mcm xblh nk telan je bnda2 tu....uihhhh...x sgup den...kacang botol pun x reti nk mkn,ni kan manjakani bagai....hurghhh...hehehe...tp ok la tu akak...sekurg2 nya akak tau cmna cara penjagaan salin oprate...ni wani pun baru tau....nt blh la ikut kan...

CuTeMiUt78 said...

emmm teringat masa pantang kena minum air kunyit ngan air pegaga tu.. pergghh, smpi la ni duk terasa kat tekak... oh biji manjakani tu.. akak mkn ngan nasi erk.. masa kita dulu mak rebuskan.. minum

 
template by suckmylolly.com